Life&style

Samo još danas se stigneš prijaviti za najveću plogging utrku u Hrvatskoj!

  • Učini uslugu svom tijelu, ali i okolišu i prijavi se na Ekotlon
  • Riječ je o najvećoj plogging utrci u Hrvatskoj koja na Bundeku okuplja i stare i mlade s jasnim ciljem - na zabavan način potaknuti ljude na rekreaciju i brigu o okolišu
  • Što je plogging i što nas sve očekuje na Ekotlonu, kao i kako se prijaviti za utrku saznaj u nastavku članka

Što je plogging?

Ako si prvi put čula za ovaj termin, pokušat ćemo ti ukratko objasniti što je to plogging. Riječ je o globalnom pokretu koji je nastao u Švedskoj, a u njegovoj suštini trčanje i drugi sportovi na otvorenom iskorištavaju se za prikupljanje smeća koje nagrđuje okoliš. Pri izvođenju ove održive inicijative dobit je dvostruka - osim što brineš o okolišu, pomažeš i zdravlju vlastitog organizma, a koliko je plogging ''zarazan'' u svijetu govori i podatak da ga prakticira preko 20.000 ljudi dnevno u više od 100 zemalja.

Što je Ekotlon?

Ekotlon je najveća plogging utrka u Hrvatskoj koja će se održati 11. rujna na zagrebačkom Bundeku. Ukoliko se voliš rekreirati i osjećaš potrebu da daš svoj doprinos očuvanju okoliša, Ekotlon je prava prilika da spojiš ugodno s korisnim i pritom učiniš humano djelo. Sudjelovanjem na Ekotlonu pomažeš Dječjem vrtiću Petrinjčica iz Petrinje jer će iznos prikupljen prodajom kotizacija biti utrošen za nabavu ekološke opreme koju doniramo vrtiću, a koji je poznat po svom ekoprogramu. Nakon utrke čekaju te osvježenje uz hranu i piće te mnoštvo zabavnog i edukativnog sadržaja, vrijednih nagrada, radionica za one najmlađe, DJ...

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Što te očekuje na Ekotlonu?

Najveća plogging utrka u Hrvatskoj prilagođena je svima. Oni koji se bave trčanjem prilikom prijave mogu odabrati maxi plogging stazu, dugačku čak 5 kilometara, a oni kojima je to ipak malo previše mogu odabrati midi plogging stazu, dugačku 2 kilometra, ili mini plogging stazu od 1000 metara, namijenjenu prvenstveno obiteljima s djecom. Upravo na najmanjoj stazi bit će postavljeni edukativni panoi pod pokroviteljstvom Ine kako bi tijekom plogginga djeca mogla ponešto naučiti i saznati pojedine zanimljivosti na temu ekologije i recikliranja. Sve staze razlikuju se po dužini i zahtjevnosti, a kotizacija iznosi simboličnih 40 kn za 2 i 5 kilometara, dok je za najmanju predviđena obiteljska kotizacija od 60 kn. Sve staze startaju na istome mjestu, ali u suprotnim smjerovima. Staze su kružnog tipa i trči se jedan krug. Prijave traju još danas do ponoći ili do popunjenja maksimalnog broja natjecatelja.

Prijavi se i osvoji super nagrade!

Ako još nisi, prijavi se na Ekotlon jer uoči utrke sudionicima dijelimo startne pakete, koji uključuju:

  • službenu majicu utrke
  • startni broj s čipom za mjerenje vremena
  • bočicu vode
  • zaštitne rukavice
  • složivu vrećicu od reciklirane plastike
  • dezinfekscijske maramice za ruke

Startni paketi moći će se preuzeti na dan utrke, 11. rujna, već od 9 sati. Utrka će biti u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, pa ti Covid potvrde neće biti potrebne, kao ni maske tijekom utrke, ali bit će potrebne dok budeš čekala u redu za akreditiranje.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Svi sudionici na raspolaganju će imati i okrepne stanice, garderobe, toalete, dezinficijense za ruke te stručnu podršku trenera - simpatične Sanje Žuljević te Ane Širić i Petre Grčević, trenerice trčanja iz adidas Runnersa Zagreb, koji će se pobrinuti da se dobro zagriješ prije utrke. Zato svakako dođi ranije jer zagrijavanje počinje u 9.30 sati!

Usto, za sudionike utrke pripremili smo i mnoštvo vrijednih nagrada. Tako ćemo nagraditi najmlađeg i najstarijeg sudionika Ekotlona, ali i najbržeg te najsporijeg sudionika na svakoj stazi. Onaj najkreativniji (primjerice, najkreativniji ekološki outfit) također neće ostati praznih ruku, a isto vrijedi i za najfotogeničnijeg natjecatelja. Otkrit ćemo ti još jedan detalj - najbrži sudionik osvojit će najnovije tenisice adidas 4DFWD, no osim toga, taj ćete model tenisica moći i isprobati na ovom eventu. 

Zabava za najmlađe

Djeca će na Ekotlonu, uz dobru zabavu i kvalitetno provedeno vrijeme u prirodi, imati priliku naučiti mnogo toga o recikliranju i očuvanju okoliša putem raznih edukativnih radionica. A osim što će usvojiti nova znanja i zabaviti se, moći će osvojiti super nagrade! Zahvaljujući Konzumu, podijelit ćemo onim najmlađima hrpu popularnih Morsovaca, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost darovat će čak 100 komada dječje igre "Nisam za bacit", koju će klinci ujedno imati priliku zaigrati nakon utrke.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Povrh toga, Dječji vrtić Petrinjčica organizira nekoliko zabavnih aktivnosti za svu djecu, poput oslikavanja ruksaka i slaganja zdravih napitaka, a nastupit će i dječji zbor Zagrepčanke i dečki, uz koji će klinci moći zapjevati. Kako bi roditelji mogli bezbrižno pratiti program za odrasle i malo "predahnuti", svoju djecu moći će povjeriti na čuvanje stručnoj suradnici Branki Vobner i njezinu timu iz poznate dječje igraonice Šareni balon

Sadržaj za odrasle

Iako je Ekotlon prvenstveno usmjeren na mališane, koje je od malih nogu potrebno učiti važnosti recikliranja i brige za okoliš, organizatori misle i na odrasle. Između ostalog, moći će uživati u svježe pripremljenim smoothiejima te porazgovarati sa psiholozima, trenerima i nutricionistima o sportskoj prehrani, utjecaju sporta na psihičko zdravlje i slično. Za one koji ne trče tu je Chill zona, u kojoj će moći porazgovarati sa sponzorima i drugim posjetiteljima. Za dobru atmosferu pobrinut će se DJ Stanko Bondža, a ovaj jedinstveni događaj posjetit će i poznati, među kojima su Alex Milinković i Franka Batelić te voditeljica eventa Ida Prester. Pri kraju programa organizatori će Dječjem vrtiću Petrinjčica uručiti donaciju. 

Dođite 11. rujna na Bundek na najveću plogging utrku u Hrvatskoj! 

Prijavite se OVDJE jer će ukupan iznos od prodaje kotizacija biti utrošen za nabavu opreme koju doniramo stradalom Dječjem vrtiću Petrinjčica, a pratiti nas možete i na društvenim mrežama.

Ponosni partneri projekta su Konzum, adidas, INA, HEP, OTP banka te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt podržava Bigbelly SMART SOLUTIONS FOR CITIES, Jana i Genox.

Photo: Shutterstock

Komentari 0