Life&style

S pomoću ovog jednostavnog trika jedne liječnice, bilo koja maska za lice bolje će ti prijanjati

  • Kako su maske za lice postale dijelom svakodnevnog života, ljudi su osmislili inovativne načine kako bi ih učinili ugodnijima i učinkovitijima
  • Postoje trikovi za nošenje maske bez ozljeđivanja ušiju, zamagljivanja naočala i sl.
  • Ovaj novi savjet dr. Olivije Cuid mogao bi biti ključ za postizanje boljeg prianjanja velikih maski uz lice 

Cijeli postupak za izvođenje ovog trika traje 60 sekundi ili manje i djeluje i za jednokratne „kirurške“ maske ili platnene maske s ušicama. Kako bi spriječila rastvaranje bočnih strana maske - olakšavajući mikrobima putovanje i izlazak iz prostora iza nje - obje vezice za uši zaveži u čvor. Što je čvor bliži bočnoj strani maske, to će maska više prianjati uz tvoje lice.

Možda vas zanima Ove boje su modni hit sezone, a jedna je omražena među ženama Rubrika Life&style Life&style

Nakon što se vezice osiguraju, otvori masku i potražite praznine na mjestu gdje se čvorovi susreću s tkaninom. Zatvori te rupe tako da ih zatakneš iza petlji. Sada, kad nosiš masku, tkanina bi trebala dobro prijanjati uz tvoje lice. 

Pogledaj doktoricu Cuid kako demonstrira trik na TikTok-u: 

@oliviacuidmd

Highly requested 60s version of my viral mask hack ##fyp ##doctorsoftiktok ##masktutorial ##covid19 ##viral ##maskhack ##learnontiktok

♬ original sound - Dr. Olivia
Možda vas zanima Provjeri jesi li možda masku za lice pogrešno koristila – jer mnogi jesu! Rubrika Beauty Beauty

Ovaj trik sjajan je za osobe s malim licima ili za one koji žele veću zaštitu od svoje maske. Nakon prilagođavanja maske za lice, pobrini se da je redovito pereš (ako je platnena). 

Photo: Shutterstock/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    to sam ja odavno već i sama skužila i napravila