Life&style
Trik s kojim ćeš rjeđe morati odmrzavati ledenicu

S ovim trikom ćeš morati puno rjeđe odmrzavati zamrzivač u svom hladnjaku

  • Odmrzavanje ledenice u hladnjaku je zamoran posao i najčešće ga odgađamo koliko god je to moguće
  • Međutim, ovaj trik doista odgađa odmrzavanje na duž vrijeme
  • Ovo kućno sredstvo sprječava stvaranje leda

Traje dugo, stvara nered i uključuje puno truda: odmrzavanje ledenice. To je definitivno jedan od najnepopularnijih kućanskih poslova, ali kod mnogih hladnjaka se to s vremena na vrijeme mora obaviti. Nažalost, ne možemo te poštedjeti raščišćavanja, brisanja i čišćenja, ali postoji trik koji cijelu stvar čini mnogo manje zahtjevnom.

Koliko često doista moraš čistiti hladnjak? I kako ćeš to najbolje učiniti?

Soda bikarbona štiti ledenicu od nastanka prevelikog sloja leda

Rješenje je univerzalno kućno sredstvo - soda bikarbona. Dostupna je jeftino u trgovinama, a ne samo da pomaže pri čišćenju, nego i osigurava da se hladnjak mora rjeđe odmrzavati. Ako se s vremenom stvori sloj leda, soda bikarbona znatno olakšava uklanjanje leda sa stijenki i odjeljaka. 

Dodatni plus: soda bikarbona sprječava nastanak mirisa i djeluje dezinficirajuće te otapa masnoće.

Sve što trebaš napraviti je protrljati ledenicu mješavinom sode bikarbone i vode nakon što si je potpuno odmrznula i očistila. Kako bi to napravila, otopi oko dvije žlice sode bikarbone u jednoj litri tople vode. U to namoči krpu, malo je istisni i zatim njome prebriši unutarnje stijenke i pretince. Molimo te da izostaviš gumene brtve, jer bi ih to moglo učiniti poroznima.

via GIPHY

Je li previše toplo u tvom hladnjaku? Možda vas zanima Oprez, tvoj hladnjak je vjerojatno previše topao! Evo na koju temperaturu mora biti podešen... Rubrika Life&style Life&style

Često se preporučuje i trljanje uljem za koje se kaže da ima isti učinak. Međutim, to može s vremenom razviti užegli miris, zbog čega radije koristimo sodu bikarbonu.

Uglavnom, hladnjak uvijek treba biti potpuno zatvoren, postavljen na ispravnu razinu i ne previše blizu zidova ili izvora topline. Sve to također čini odmrzavanje rjeđim. Nemoj čekati da se stvori debeo sloj leda. Time se ne gubi samo prostor, nego i energija.

Photo: shutterstock

Komentari 0