Life&style

S ovim jednostavnim postupkom tvoja će kada zablistati za 15 minuta kao nikada!

  • Čišćenje kade zamoran je posao, no mi ti donosimo trik s kojim će ona zasjati za samo 15 minuta
  • Sve što trebaš je sredstvo za pranje suđa i jedna spužvica ili četka s kojom ćeš s kade ukloniti različite nakupine
  • Pojedinci su čišćenje skloni olakšati i upotrebom sobne metle, a kako to čine otkrivamo ti u nastavku

Kada je čišćenje u pitanju, uvijek težimo brzim i efikasnim rješenjima koji će nas dovesti do maksimalnih rezultata, odnosno u ovom konkretnom slučaju - blistavih kada. To ne znači da treba trošiti novac na posebna sredstva za čišćenje kako bi naše kade zasjale kao nove. Ono što trebaš učiniti je zaputiti se do kuhinje i uzeti sredstvo za pranje posuđa koje inače koristiš za čišćenje sudopera i pribora za jelo. Možda na prvu ovaj trik zvuči neobično, ali ako promislimo ima smisla budući da su kade u osnovi velika keramička posuda. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Od finog minimalizma do totalnog kiča: zaviri u kupaonice 10 slavnih žena Rubrika Life&style Life&style

Sredstvo za pranje posuđa i kade

Upotrebu sredstva za pranje suđa možemo predočiti kao kozmetički tretman za našu kadu, odnosno ovaj proces možeš shvatiti kao da joj nanosiš piling. Postupak je jednostavan, pritisni sredstvo nekoliko puta po cijeloj površini kade. Nije potrebno puštati vodu ili ostavljati sredstvo da odstoji neko vrijeme na površini radi boljeg djelovanja.

anketa | Autor: miss7 miss7

Dovoljno je samo da odmah po nanašanju sredstva površinu prebrišeš krpom ili četkom, baš kao što bi spužvicom prešla preko posuđa. Možeš ribati sve dok se nakupine sapunice, pljesni ili masti ne uklone. Potom jednostavno uključi tuš te isperi cijelu kadu. I to je to! Potrebno je samo 15-ak minuta da tvoja kada zasja kao nova.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima Tvoj umivaonik će uz ova 3 sastojka koja već imaš u kuhinji zablistati kao nikad prije, a očistit ćeš i odvod Rubrika Life&style Life&style

Što sobne metle rade u kadi?

Također, neki su ovom postupku odlučili dodati još jedan trik za kojeg vjeruju da daje sjajne rezultate. Naime, radi se o tome da kadu ne četkaju malim spužvicama već sobnim metlama. Oni koji su isprobali ovu tehniku navode kako korištenjem metle s dugačkom drškom mogu lakše očistiti površinu kade te izbjeći neugodne poze koje nerijetko mogu uzrokovati bol u leđima. No, ako se i ti odlučiš na ovu metodu obavezno upotrijebi novu metlu budući da korištenjem starih metli možeš uzrokovati više štete nego koristi te dodatno uprljati površine koje želiš očistiti.

 

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. Pozovi prijateljicu i sklopite #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.


Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0