Life&style

Ružno si sanjala? Snovi ti poručuju nešto važno o tvom zdravlju

  • Tijelo nam putem snova šalje važne informacije, čak i o zdravlju
  • Znanost je potvrdila vezu snova i određenih bolesti
  • U snovima možemo proživljavati i neku prošlu bolest ili strah od bolesti

Poznato je da u snu „obrađujemo“ našu svakodnevicu u obliku snova. Međutim, naši snovi mogu puno više: stručnjaci tvrde da naše tijelo šalje signale o svojem stanju putem snova. U jednom istraživanju otkriveno je da se oko 85 posto svih bolesti može „vidjeti“ u snu. Pri tome se radi o bolesti za koju je specifična neka odgovarajuća bol ili neki drugi simptom. 

via GIPHY

Što naši snovi znaju o bolestima?

Postoje znanstvena istraživanja koja nam objašnjavaju na koji način nam sni otkrivaju o kojoj se bolesti radi. Na primjer, otkriveno je da česte noćne more mogu biti znak srčanih bolesti – ako srce nepravilno kuca, pogoršava transport kisika u tijelu, a to može izazvati noćne more. Također su poznate sljedeće poveznice između zdravlja i snova: 

Možda vas zanima Ova 4 sna znače da bi se uskoro mogla udati Rubrika Life&style Life&style

• Ako se noću često budiš zbog snova, moguće je da patiš od strahova ili depresije. Znanstvenici tvrde da pogođene osobe brže uđu u fazu snova te ranije počnu sanjati. Zbog toga se tijelo brže budi iz sna. 

• Često sanjaš da te netko napada? To je dokaz da imaš osjećaj da si izgubila kontrolu nad određenim područjem svog života i da se želiš razračunati s tim područjem.

via GIPHY

• Ako su snovi jako uvjerljivi odnosno realistični, to može značiti da se u tvom tijelu počinje razvijati neka upala. Infekcija nas može držati blizu stanja budnosti – što čini snove upečatljivijima. 

Možda vas zanima Otkrili smo značenje ovih 7 najčešćih erotskih snova Rubrika Love&Sex Love&Sex

Nema panike! 

Naravno, nije svaki san automatski znak da nešto nije u redu i da si bolesna. Ponekad u snovima prerađujemo prošlu bolest ili strah od neke bolesti. Međutim, ako se određeni snovi stalno ponavljaju, trebaš razmisliti o tome koji bi uzrok mogao biti za to – ako sumnjaš na nešto ozbiljno, možda bi trebala potražiti i savjet liječnika. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0