Life&style

Robinzonski turizam u Hrvatskoj - nova definicija luksuza i pravi hit među turistima

  • Smještaj u netaknutoj prirodi, u potpunoj ili djelomičnoj izolaciji, pojam je novog luksuza i pravi hit u turizmu
  • Poznat kao robinzonski turizam, ovakav oblik odmora nudi različite smještaje, no svima je zajednička izoliranost u prekrasnoj prirodi
  • Što nudi robinzonski turizam u Hrvatskoj? Pronašli smo jednu prekrasnu kamenu kućicu na otoku Pašmanu koja spaja najbolje od oba svijeta - dozu robinzonstva i luksuza

Smještaj u izoliranim područjima je sve atraktivniji, posebice u posljednje dvije godine otkako se svijetom proširila pandemija. Međutim, biranje osamljenih destinacija za odmor nije novitet koji je donijela koronakriza, već je izolacija privilegija koja definira novu vrstu luksuza na putovanjima. Uživanje u samoći, miljama daleko od buke i gužve urbanih ili turističkih centara odavno je veći luksuz od all inclusive aranžmana u ogromnim hotelima s 5 zvijezdica. 

 | Autor: robinzonskismještaj.eu robinzonskismještaj.eu Luksuzna kamena kuća sa bazenom Serenity

Što je robinzonski turizam?

Robinzonski turizam je vrsta turizma koja podrazumijeva smještaj na izoliranom području u prirodi, bez neposrednih susjeda. Najčešće se nalazi u udaljenim uvalama, na izoliranim otocim ili u šumama te ostavlja dojam prave divljine. 

Možda vas zanima Ljetovanje Rubrika Life&style Life&style

Razina opremljenosti pojedinih robinzonskih kuća znatno varira, od udobno opremljenih objekata s modernim apartmanima do najjednostavnijih kućica sa starijim namješatejem. Međutim, robinzonski turizam ima jedan zajednički nazivnik, a to je da se radi o održivom turizmu budući da smještaj nema električke mreže niti vode iz vodovoda. Ovakve kuće napajaju se uglavnom solarnom energijom i opremljene su plinskim bocama, koje osiguravaju rad hladnjaka i štednjaka te se svi resursi moraju trošiti racionalno. 

 | Autor: robinzonskismještaj.eu robinzonskismještaj.eu Luksuzna kamena kuća sa bazenom Serenity

Termin robinzonski turizam nastao je prema avanturističkom romanu Daniela Defoea iz 1719. Robinson Crusoe. Robinson je lik koji je proveo 28 godina na udaljenom tropskom otoku proživljavajući brojne avanture. Radi se o jednom od najčitanijih romana na svijetu i upravo je prema njemu nastao termin koji označava avanturu, osamljenost i snalaženje s onima što se nađe u prirodi. Bijeg od civilizacije, stresa i luksuza modernog života je ono što privlači sve veći broj ljudi. 

Robinzonski turizam u Hrvatskoj

Popularne destinacije za ljubitelje robinzonskog turizma su otoci Pašman, Ugljan, Murter, Korčula, Nacionalni park Kornati i niz sjeverno-dalmatinskih otoka. Oni željni robinzonskog turizma u Hrvatskoj traže prekrasne plaže za sebe, netaknutu prirodu, i smještaj u tradicionalnim ribarskim kamenim kućama. Djevičanska priroda, čisto plavo more, divlje mediteransko bilje, mogućnost pecanja svježe ribe - sve su to prednosti robinzonskog odmora u Hrvatskoj.

 | Autor: robinzonskismještaj.eu robinzonskismještaj.eu Luksuzna kamena kuća sa bazenom Serenity

No, izolacija ne mora nužno biti nedostatak svakog luksuza, a sve više ljudi želi 'najbolje iz oba svijeta'. Žele biti izolirani u prirodi, daleko od prvog susjeda i civilizacije, no s određenom razinom komfora i luksuza. Robinzonski turizam u Hrvatskoj nudi ponešto za svakoga - za najveće pustolove i najveće hedoniste.

Gooshter Beach Club: Savršena ljetna oaza u kojoj lako poželimo da dan potraje zauvijek

Robinzonski turizam na luksuzan način 

Tko kaže da jacuzzi ili bazen nisu spojivi s robinzonskim turizmom? Na stranici robinzonski smještaj možemo pronaći najrazličitije vrste robinzonskog smještaja, a mi smo se zaljubili u jednu luksuznu kamenu kuću na otoku Pašmanu. 

 | Autor: robinzonskismještaj.eu robinzonskismještaj.eu Luksuzna kamena kuća sa bazenom Serenity

Novouređena kamena kuća Serenity nudi smještaj za 6 osoba na jugoistočnoj strani otoka Pašmana u uvali Vitane. Robinzonska kuća je smještena na ograđenoj parceli od cca 700 m2 uz samo more, a okružena je maslinama i borovima koji stvaraju prirodnu hladovinu. 

Na lijepo uređenoj okućnici ističu se bazen i jacuzzi sa cirkulirajućom morskom vodom. 

 | Autor: robinzonskismještaj.eu robinzonskismještaj.eu Luksuzna kamena kuća sa bazenom Serenity

Luksuzna villa za odmor Serenity je moderno namještena i opskrbljena električnom energijom od 220V koja se dobiva iz solarnih panela, te hladnom i toplom vodom.

Sobe imaju izlaz na prostranu terasu sa koje se pruža predivan pogled na more i obližnje otoke Žižanj i Košara. 

 | Autor: robinzonskismještaj.eu robinzonskismještaj.eu Luksuzna kuća Serenity Luksuzna kuća Serenity redefinira pojam robinzonskog turizma, spajajući  izolirani odmor u prekrasnoj prirodi, daleko od gradske vreve i pogodnosti modernog smještaja.

 | Autor: robinzonskismještaj.eu robinzonskismještaj.eu Luksuzna kamena kuća sa bazenom Serenity

Cijena smještaja iznosi 610 EUR po noći. 

 

Photo: robinzonskismještaj.eu

Komentari 0