Life&style

Riješi kviz i saznaj koji si tip foodieja

  • Veliki si gurman, rado isprobavaš nova jela i svaku priliku koristiš za kuhanje i uživanje u hrani?
  • Riješi zabavni miss7 kviz i otkrij koji si tip foodieja!
  • Nakon što u svakom pitanju odabereš jedan od ponuđenih odgovora, saznat ćeš preferiraš li tradicionalnu hranu bez previše filozofije, voliš li isprobavati nova i drugačija jela poput onih koja se poslužuju u prestižnim restoranima, imaš li naviku paziti na namirnice na tvom tanjuru ili teško odolijevaš brzoj hrani 

Jednima je hrana tek neophodan izvor energije, a drugima velika strast, nezaobilazan dodatak na partyjima i prilika za super druženje s obitelji i prijateljima. Drugu skupinu ljudi najčešće nazivamo gurmanima ili foodiejima, no koliko god im je ljubav prema hrani zajednička, i oni se međusobno razlikuju. 

Jedan dio njih obožava jesti ukusno, ali i zdravo te unatoč svojoj ljubavi prema dobroj klopi broji kalorije, a ima i onih koje kalorije nimalo ne brinu. Tu su i oni koji imaju istančano nepce i rado obilaze prestižne restorane te i sami probavaju replicirati jela chefova kod kuće, a ne možemo ne zaobići i one koji ne vole puno filozofirati u kuhinji i drže se dobrih starih jela poput bakine sarme i piletine s rizi bizijem.

Što misliš, kojoj skupini foodieja pripadaš? Riješi brzinski kviz u nastavku i saznaj odgovor na to pitanje.

1. Koje od ponuđenih jela je tvoj omiljeni izbor za doručak?

 | Autor:

a) Jaja sa slaninom
b) Slani muffini s tikvicama i Vegeta univerzalnim dodatkom jelima
c) Jogurt s voćem i žitaricama
d) Palačinke s čokoladom

2. Koje od ponuđenih jela je tvoj omiljeni izbor za ručak?

 | Autor: Unsplash, Pinar Kucuk Unsplash, Pinar Kucuk

a) Sarma
b) Pljukanci s kozicama i vrganjima
c) Šarena salata s kvinojom i povrćem
d) Pizza

3. Koje od ponuđenih jela bi najvjerojatnije odabrala za međuobrok?

 | Autor: Unsplash, Gaby Yerden Unsplash, Gaby Yerden

a) Sendvič s pršutom i sirom
b) Tost s avokadom i poširanim jajem
c) Komad sirove torte s malinama
d) Čips

4. Koje od ponuđenih jela bi najvjerojatnije odabrala za večeru?

 | Autor: Pexels, cottonbro studio Pexels, cottonbro studio

a) Piletina i rizi-bizi
b) Riba s povrćem u škartocu
c) Špageti sa šalšom
d) Burger i krumpirići

5. Koje od ponuđenih jela je tvoj omiljeni izbor deserta?

 | Autor: Pexels, Geraud pfeiffer Pexels, Geraud pfeiffer

a) Kremšnita
b) Tart od limuna 
c) Ledeni vjetar
d) Torta od tri vrste čokolade

 

Kviz je gotov. Sada je vrijeme da saznaš rezultate!

 

Rezultati:

Najviše odgovora a) = Tradicionalni foodie
Najviše odgovora b) = Profinjeni foodie
Najviše odgovora c) = Uravnoteženi foodie
Najviše odgovora d) = Fast food foodie

Tradicionalni foodie

Obožavaš jesti i svaku priliku koristiš za uživanje u hrani. Ako se tebe pita, ne može ni jedna fešta proći bez dobre hrane. No, ne voliš puno filozofirati u kuhinji i držiš se provjerene hrane pa će se na tvom jelovniku najčešće naći bakina sarma, punjena paprika, purica s mlincima, piletina s rizi bizijem, bolonjez, naresci i francuska salata, ali i tradicionalni kolači poput kremšnita i orahnjače - jednom riječju hrana za dušu!

Profinjeni foodie

Hrana je za tebe način izražavanja. Voliš biti kreativna u kuhinji i mrziš dosadnu hranu. Kad pripremaš večeru za ekipu, uvijek se trudiš biti kreativna i pripremiti jela koja tvoji gosti još nisu imali priliku kušati. Tvoje istančano nepce glavni je ''krivac'' zašto uvijek iznova isprobavaš nova jela i rado obilaziš prestižne restorane, a nerijetko i sama repliciraš jela cijenjenih chefova. Samo tako nastavi!

Uravnoteženi foodie

Hrani čini važan dio tvog života. Odavno si shvatila da hrana može biti izvor zdravlja, ali i bolesti, stoga se trudiš uravnoteženo hraniti. Paziš da se na tvom tanjuru uvijek nalaze svježe voće i povrće te da tijekom dana u organizam uneseš sve potrebne nutrijente. Tvoji glavni obroci većinski se sastoji od proteina, složenih ugljikohidrata i zdravih masti, no to ne znači da si tu i tamo ne priuštiš slatko. Zdravi i lagani deserti poput sirove torte s malinama tvoj su omiljeni izbor slastica. Ipak, paziš da ne pretjeraš s unosom kalorija, što je svakako pohvalno.

Fast food foodie

Tvoj je moto: Jednom se živi! Svjesna si da je važno jesti zdravo, no teško da ćeš se natjerati umjesto pizze odabrati varivo ili umjesto burgera i krumpirića veliku zdjelu salate. Strastvena si zaljubljenica u brzu hranu i to će tako ostati. Ipak, pripazi da ti se velike količine fast fooda ne odraze na zdravlje. Brza hrana, ukoliko predstavlja svakodnevni način prehrane, može uzrokovati povišen kolesterol. Nema ništa loše u tome s vremena na vrijeme pojesti burger i pizzu, no ako ih jedeš svaki dan, pokušaj ih zamijeniti zdravijom alternativom. Pržene krumpiriće zamijeni pečenim batatom s Vegeta univerzalnim dodatkom jelima, burger obogati povrćem i laganim umakom od jogurta i limuna, a umjesto klasičnog tijesta za pizzu isprobaj proteinsku pizzu.

Bez obzira kakvu hranu preferiraš, jedno nam je svima zajedničko - Vegeta je svima omiljeni dodatak koji upotpuni baš svako jelo! Odavno smo naučili da se Vegeta savršeno slaže sa svim jelima, od tradicionalnih bakinih jela, preko restoranskih, do plant based i fast food jela, a sada je stigla i službena potvrda za to koliko je Vegeta voljena u narodu. Vegeta je najprodavaniji dehidrirani dodatak jelima u Europi!*

Podaci su to agencije Nielsen temeljeni na njihovim redovnim izvještajima. U više od šest desetljeća koliko postoji, Vegeta je začinila brojna jela, inspirirala milijune potrošača donijevši im nova kulinarska iskustva te osvojila njihova srca diljem Europe i svijeta. Prikupljanje podataka o prodaji dodataka jelima provedeno je na čak 31 tržištu u Europi od kolovoza 2019. zaključno sa srpnjem ove godine, a ukupni rezultat pokazao je kako je Vegeta na prvom mjestu po količinskoj prodaji u kategoriji dehidriranih dodataka jelima.

Tržišni uspjeh Vegete temelji se na vrhunskom okusu kojim svakodnevno obogaćuje jela svojih potrošača. Vegeta je u vrijeme kad je nastala bila apsolutna novost na tržištu, inovacija čiji je značaj kod potrošača postao toliko velik da su je kopirali i globalno prisutni kulinarski brendovi. No, ona je i dalje originalna u svojoj kvaliteti i okusu čime se ističe na tržištu što joj je i omogućilo da ponese titulu najprodavanijeg dodatka jelima u Europi!

*Navedena tvrdnja temelji se na Nielsenovim podacima iz panela trgovine u 31 europskoj zemlji (Austriji, Bjelorusiji, Belgiji, BiH, Bugarskoj, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Francuskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Irskoj, Italiji, Latviji, Litvi, Nizozemskoj, Norveškoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Rusiji, Sjevernoj Makedoniji, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji, Španjolskoj, Švedskoj, Švicarskoj i Ukrajini), prema kojima je Vegeta vodeća robna marka po količinskoj prodaji u kategoriji dehidriranih (suhih) dodataka jelima u razdoblju listopad 2020. – rujan 2021. (autorska prava © 2021, The Nielsen Company, sva prava pridržana).“

Photo: Pexels, Ron Lach

Komentari 0