Life&style

Riješi kviz i saznaj što za tebe znači dobra zabava

  • Čak i ako je tvoj godišnji odmor završio i uskoro se vraćaš u ured, to ne mora značiti da je zabavi kraj. Tvoj najbolji trenutak ljeta može potrajati koliko god poželiš
  • Ovog ljeta u Lijepoj Našoj će se održati brojna događanja poput festivala, sportskih natjecanja, sajmova i kulturnih manifestacija koje vrijedi posjetiti, a mi smo ti odlučili pomoći i suziti ti izbor
  • Riješi zabavan kviz u nastavku teksta i provjeri koji od nadolazećih događanja zadovoljava sva tvoja očekivanja i afinitete

Osim uživanja u morskim radostima, ljeto 2022. zaista nudi pregršt uzbudljivih događanja po svačijem 'guštu', od sjevera do juga Hrvatske. U Varaždinu se i ove godine održava Špancirfest, omiljeni ulični festival kojem se uvijek iznova vraćaju tisuće posjetitelja, u niskom startu je i ATP turnir Plava Laguna Croatia Open Umag koji ponovno otvara vrata zaljubljenicima u tenis, Split je ove godine domaćin Europskog prvenstva u vaterpolu, ljubitelji kazališta mogu uživati u brojnim predstavama na otvorenom na Dubrovačkim ljetnim igrama, a svi oni koji žude za partijanjem i ludim provodom to će sigurno pronaći na Sonus Festivalu na Zrću. 

Iako možda već na prvu znaš što ti od ovog zvuči najprimamljivije, svejedno ti predlažemo da zaigraš kviz i provjeriš poklapaju li se tvoje želje s podsvijesti. Tko zna, možda se iznenadiš krajnjim rezultatom. Jesi spremna?

1. Kako zamišljaš svoje idealno ljeto?

a) Uz neku dobru knjigu, poeziju i kazališne predstave
b) Puno ukusne hranu i koncerte
c) Red druženja, red sporta i red izlazaka
d) Gledanje tekmi uživo i puno kupanja
e) Kokteli, glasna mjuza i partijanje na plaži do sitnih sati

2. Koji je tvoj omiljeni tip izleta?

a) Razgledavanje kulturne baštine
b) Izlet u manji grad s aktivnostima za cijelu obitelj
c) Praćenje reprezentacije i navijanje s tribina
d) Kupanje, isprobavanje gastro delicija i sport
e) Gdje god ide moje društvo idem i ja, važno da zabava traje dan i noć

3. Kakve lokacije za odmor najradije odabireš?

a) Tipične turističke hit lokacije s puno ljudi i sadržaja
b) Volim drugačije i netipične lokacije s puno zanimljivosti
c) Uvijek su to lokacije na kojima vlada dobra atmosfera
d) Lokacije u blizini mora na kojima mogu odmarati, ali i izlaziti ili pratiti sport
e) Lokacije na kojima je dobar provod zagarantiran

4. Smetaju li te gužve?

a) Ponekad, ali moja želja od razgledavanja je jača od toga
b) Volim kad ima ljudi, ali ne volim velike gužve
c) Obožavam ljude i ne smeta mi gužva
d) Kako kada, volim imati izbor
e) Apsolutno ne, bitno da je meni dobro

5. Kako zamišljaš svoj idealan dan u kolovozu?

a) Ispijanje kave na gradskom trgu, kupanje, sladoled pa večernja šetnjica
b) Druženje s obitelji uz dobru glazbu, klopu i puno zabavnih aktivnosti
c) Šetnja rivom, kupanje, picigin s društvom i večera s pogledom na more
d) Istraživanje malih, šarmantnih mjesta, uživanje u dobroj hrani i gledanje tekme
e) Kupanje i zatvaranje noćnih klubova s najboljom frendicom

6. Koji od navedenih filmova bi voljela (ponovno) pogledati?

a) Ponos i predrasude
b) Harry Potter
c) Djevojka od milijun dolara
d) Top Gun
e) Mamurluk

7. Koju od navedenih knjiga bi voljela (ponovno) pročitati?

a) Romeo i Julija
b) Mali princ
c) Luka Modrić – trnovit put do svjetske slave
d) Da Vincijev kod
e) Djevojka u vlaku

8. Koju glazbu preferiraš?

a) Jazz, klasičnu glazbu i klape
b) Domaću zabavnu glazbu i stari hrvatski rock
c) Domoljubne i navijačke pjesme
d) Komercijalnu glazbu
e) Techno i house glazbu

9. Koja od navedenih destinacija u Hrvatskoj te najviše privlači?

a) Dubrovnik
b) Varaždin
c) Split
d) Umag
e) Pag

10. Koji od ponuđenih odgovora te najbolje opisuje?

a) Umjetnička duša
b) Kreativka i gurman
c) Strastvena i srčana u svemu što radim
d) Avanturist i društvenjak
e) Nepopravljiva partijanerica

 

Odgovori:

Najviše odgovora a) = 1
Najviše odgovora b) = 2
Najviše odgovora c) = 3
Najviše odgovora d) = 4
Najviše odgovora e) = 5

 

1. Dubrovačke ljetne igre

Iz tvojih je odgovora jasno da voliš umjetnost. Uživaš u klasičnoj glazbi, rado posjećuješ kazališta i izložbe, a idealno ljeto za tebe predstavlja opuštanje uz dobru knjigu i učenje o povijesnoj baštini. Stoga ti savjetujemo da se uputiš u grad podno Srđa gdje trenutno traju 73. Dubrovačke ljetne igre. Zaljubljenici u kulturu desetljećima se vraćaju u Dubrovnik koji ljeti postaje kulturno-umjetničko središte. Uzmi predah od posla i uputi se na jug Dalmacije kako bi uživala u brojnim glumačkim i baletnim predstavama, koncertima, izložbama, folklornim i akustičnim izvedbama te filmovima.

2. Špancirfest

Tipičan si obiteljski tip koji voli mirnija druženja na otvorenom u krugu dragih ljudi. Osim toga, vrlo si kreativna i voliš originalna i drugačija događanja na kojima se možeš zabaviti, ali i nešto naučiti. Špancirfest je idealna ljetna destinacija za tebe. Ukoliko ti je potreban odmor ili jednostavno želiš na jedan dan pobjeći od obaveza, predlažemo ti da posjetiš ovaj najveći, najpopularniji, najraznovrsniji i najdugovječniji festival u Hrvatskoj. INA je i ove godine zauzela značajno mjesto ekskluzivnog pokrovitelja Špancirfesta, a za svoje je najvjernije pratitelje na društvenim mrežama pripremila super nagrade. Prati INA Hrvatska na Instagramu i Facebooku i osvoji karte za koncerte Massima te zajednički spektakl Vatre i Bože Vreće u Vili Bedeković. Također imaš priliku osvojiti i 2 x 300 kn na Fresh Corner kartici i 2 x 200 kn na Fresh Corner kartici.

3. EU u vaterpolu

Strastvena si i srčana u svemu što radiš, voliš adrenalin, domoljubne i navijačke pjesme, a posebno sport. Spoji uživanje u morskim radostima i ljubav prema sportu i uputi se Split koji je ovog ljeta domaćin 35. Europskog vaterpolskog prvenstva. Barakude će odmjeriti snage s Grčkom, Francuskom i Maltom u Spaladium Areni, a natjecanja su na rasporedu od 27. kolovoza do 10. rujna. Kao dokazani prijatelj kulture i sporta INA niz godina podržava brojne manifestacije i sportaše, uključujući hrvatske vaterpoliste.

4. ATP Umag

Kupanje, isprobavanje gastro delicija i sport tvoji su omiljeni ljetni hobiji. Zanimate te puno stvari i voliš imati izbor. Kada želiš društvo, rado ćeš prisustvovati nekom sportskom događanju i proslaviti pobjedu svojih favorita u noćnom izlasku, ali kada poželiš bijeg od gužve odgovara ti osamiti se na plaži, zbog čega ti je važno da si u blizini mora. Idealno ljetno događanje za tebe je ATP turnir Plava Laguna Croatia Open Umag čiji je INA također ponosan Zlatni sponzor. Teniski turnir traje do 31. srpnja, a kroz godine se profilirao kao jedna od najprepoznatljivijih teniskih lokacija na ATP World Touru. Smješten u prekrasnom Umagu, ovaj jedinstveni turnir ima za ponuditi mnogo više od samog tenisa i pruža priliku za uživanje u spoju vrhunskog sporta, autohtone istarske gastronomije i prirodnih ljepota našeg najvećeg poluotoka.

5. Sonus Festival

Za tebe idealan ljetni odmor predstavljaju kokteli, glasna mjuza i partijanje na plaži do sitnih sati. Voliš dobar provod s ekipom i zatvaranje noćnih klubova i ne možeš si pomoći. Ti si nepopravljiva partijanerica i savršeno društvo za nezaboravan ljetni provod, a ako ti u posljednje vrijeme nedostaje dobrog provoda, predlažemo ti da se ovog ljeta uputiš na Zrće gdje zabava nikad ne prestaje. Na najzabavnijoj hrvatskoj plaži se od 21. do 25. kolovoza održava Sonus Festival gdje te očekuje bogati glazbeni program koji predstavlja najveću kremu elektroničke scene danas, 5 dana i 5 noći partija i pravo festivalsko iskustvo. 

Photo: Shutterstock

Komentari 0