Life&style

Recite zbogom crvenim i natečenim očima!

Krastavac, vrećice čaja i hladne žlice samo su neki od pomagača koji ublažavaju natečenost očiju. Otkrijte ih sve!

Ljepota je veoma važna, pa ako ne brinete o vašoj koži, ona postaje pravi problem. Ujutro kad se probudimo, prva stvar koju svi radimo jeste da se pogledamo u ogledalo. Gledanje u ogledalo nije nimalo lijep prizor kada su vaše oči umorne i nateknute. Ukoliko niste imali dovoljno sna vaše oči će biti crvene. Ukoliko želite da se oslobodite ovakvog jutarnjeg izgleda, ovdje su neki beauty savjeti koje trebate slijediti.

Vrećice čaja
Hladne vrećice čaja mogu učiniti čuda ukoliko ih stavite na vaše otečene crvene oči čim se probudite. Sadržaj čaja pomoći će da vaše oči izgledaju svjetlije.

Hladne žlice
Ako ste skloni buđenju s otečenim očima, stavite dvije žlice u hladnjak noć prije. U jutarnjim satima stavite žlice na oči i držite oko dvije sekunde te maknite. Ponovite postupak dok žlice ne postanu tople.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Krema od mlijeka
Svježa krema od mlijeka vam takođe može pomoći da se riješite otečenih i crvenih očiju. Nanesite je na oči i ostavite najmanje pola sata prije nego što isperete čistom vodom.

Povrće
Krastavac je najbolje povrće koje se može staviti na crvene i otečene oči. Izrežite komad krastavca u obliku kruga i nanesite na vaše oči.

Kocke leda
Kocke leda će učiniti čaroliju na vašim crvenim očima. Masirajte oči s kockicama leda u kružnim pokretima. Ovaj proces pomoći će da smanjite natečene oči u roku od 15 minuta.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Prirodna ulja
Kokosovo ili maslinovo ulje može se koristiti na očima kako biste umanjili crvenilo. Masiranje očiju s uljem će povećati cirkulaciju krvi u tom području.

Latice ruže
Prije nego što odete na spavanje, potopite nekoliko ružinih latica u vodi i spremite u hladnjak. Sljedeće jutro, kada se probudite, koristite ovu vodu za ispiranje lica. Stavite hladne latice ruže preko očiju kako biste smanjili oteklinu.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0