Life&style

Recept koji je zapalio društvene mreže: slasna jaja iz pećnice

  • Jede ti se neko krepko-aromatično jelo s jajima? 
  • A ne da ti se previše razmišljati i prtljati oko štednjaka? 
  • Onda svakako isprobaj ovaj recept za jaja iz pećnice 

Svejedno je li riječ o jajima na oko, jajima sa grila ili paketićima od jaja na oko: postoji mnogo neobičnih recepata za jaja te svi daju klasičnom jelu od jaja nešto novo. U kategoriju neobičnih recepata također spada i jaje iz pećnice – jednostavan recept za jelo koje ima sočnu aromu i zasitno je, tako da je sjajno čak i za ručak. Ali, jaja iz pećnice mogu se poslužiti i kao izvrsna večera – svakako probaj! 

Španjolsko-američki kuhar José Andrés pokazao je na svom Instagram profilu kako se spravljaju jaja iz pećnice: najprije se raspodijeli malo maslaca po dnu hladne (!) vatrostalne tave. Potom se po tome pospe naribana mozzarella (može i gauda, cheddar ili neka druga sorta sira!), prstohvat soli te se na to stave jaja. Potom je Andrés stavio dosta mlijeka na mješavinu sira i jaja te na sve posložio veće ploške cheddara. 

Možda vas zanima Uobičajeno 'jaje na oko' pretvorit će se u kraljevski doručak uz ovaj dodatak! Rubrika Life&style Life&style

Posudu stavi u zagrijanu pećnicu te peci pet do osam minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva (gore/dolje). Ako želiš nešto hrskavije od kruha kao prilog, Andrés je jednostavno stavio na lim u pećnici nekoliko ploški kruha koje je nakapao maslinovim uljem. José Andrés kaže: „Ova jaja sa sirom će ti zauvijek promijeniti život!“. 

 

Ljudi na ovaj način spremaju i jaja s povrćem i izgledaju jednako slasno, Moramo isprobati!

Možda vas zanima Impresivno! Pogledaj ovaj video i doznaj kako oguliti kuhano jaje u samo tri sekunde! Rubrika Life&style Life&style
Photo: None

Komentari 0