Life&style

Raskoš dubrovačkih gospara: Zavirili smo u predivan stan u Dubrovniku u kojem povijest susreće luksuz

  • Smješten u Pilama, s pogledom na Lovrijenac i zadivljujućim vrtom koji osvaja opojnim mirisima, jedinstveni stan čeka kupca koji će uživati u glamuroznom dašku prošlosti
  • Nekretnina, kakvu danas na tržištu ne vidimo često, namijenjena je odmoru ili turističkim svrhama, a donosi prekrasan spoj povijesti, luksuza i mediteranskog šarma
  • U njemu se na jedinstven način spajaju raskoš i glamurozan duh starine, a čarolija počinje već na prvom koraku

Kada se spomene Dubrovnik, prve misli obično idu prema impresivnim zidinama starog grada, prekrasnom moru te bogatoj povijesti i kulturi. No, jeste li ikada pomislili kako bi bilo živjeti u njegovom središtu; mjestu gdje je ispisana višestoljetna povijest?

Jedna nas nekretnina vodi upravo na takvu lokaciju – u portfelju Libertas Inženjeringa nalazi se unikatni dvoetažni stan veličine 170,64 m2, kakav se na pojavljuje na tržištu svakog dana. Smješten je u Pilama, području koje je 'naslonjeno' na zidine, s nevjerojatnim pogledom na tvrđavu Lovrijenac.

Elysium House Možda vas zanima Ova predivna nova kuća za odmor pokraj Samobora jedna je od najljepših koju smo vidjeli. A tek pogled... Rubrika Life&style Life&style

U njemu se na jedinstven način spajaju raskoš i glamurozan duh starine, a čarolija počinje već na prvom koraku: do stana vode raskošni ladanjski vrtovi ukrašeni kamenim stupovima. Vrijednost stana krije se u njegovom autohtonom izgledu, s izvornim rasporedom prostorija koji je prije svega praktičan, no pritom nije zanemarena estetska strana. Uz to, stan je danas zbog svoje očuvanosti i kulturno dubrovačko dobro.

 | Autor: Libertas Inženjering Libertas Inženjering

 | Autor: Libertas Inženjering Libertas Inženjering

 | Autor: Libertas Inženjering Libertas Inženjering

 | Autor: Libertas Inženjering Libertas Inženjering  | Autor: Libertas Inženjering Libertas Inženjering

U prizemlju se nalaze kuhinja, trpezarija, kupaonica i dva magazina, a na gornjoj su etaži tri spavaće sobe, dva salona, kuhinja i kupaonica. Uz drugi se kat veže i impresivan pogled na Lovrijenac, što svaki pogled kroz prozor čini vrijednim divljenja.

Jednako impresivan dojam ostavlja i veličanstveni vrt, ukupne površine od 178 m2, koji doživljajem i kompozicijom podsjeća na stare dubrovačke vrtove. Uz opojne mediteranske mirise i neodoljivu raskoš autohtonih biljaka, vrt zove na uživanje i predstavlja savršeni bijeg od gradske vreve, pogotovo u ljetnim danima kada u gradu vlada 'šušur'.

 | Autor: Libertas Inženjering Libertas Inženjering

 | Autor: Libertas Inženjering Libertas Inženjering  | Autor: Libertas Inženjering Libertas Inženjering

Dubrovnik se ovih dana našao u konkurenciji izbora za najbolji europski grad, zbog čega je nekretnina na ovakvoj prestižnoj lokaciji, još atraktivnija.  Stan, koji svojim izgledom podsjeća na kakvu bajku, poseban je jer s jedne strane nudi mir, privatnost i dašak dragocjene povijesti, a s druge donosi blizinu svim popularnim sadržajima, jer je smješten u blizini Straduna, gradske žile kucavice. Ne zaboravimo i Game of Thrones, mega-popularnu seriju i samo jedne u nizu uspješnica koje su Dubrovnik, njegove zidine i stari grad, gdje se nekretnina nalazi, stavili na listu najpoželjnijih lokacija – kako za snimanje, tako i za odmor.

Možda vas zanima Zaljubile smo se u ovu prekrasnu kuću na Zlarinu: Kamena ljepotica koja osvaja mediteranskim šarmom Rubrika Life&style Life&style

Raritetan stan jedan je u nizu nevjerojatnih nekretnina koju Libertas Inženjering ima u svojem portfelju. Goran Pikunić, osnivač i direktor agencije, danas je jedan od najuspješnijih projektnih menadžera u ovom sektoru. Istaknuo je da klijenti uživaju u starim nekretninama s povijesnom pozadinom, baš kao što je stan u Pilama.

 | Autor: Libertas Inženjering Libertas Inženjering  | Autor: Libertas Inženjering Libertas Inženjering

 | Autor: Libertas Inženjering Libertas Inženjering

A kakvi se još stanovi traže u gradu koji oduševljava svojom ljepotom i bogatom poviješću?

– Stranci su orijentirani na strogi centar grada i oduševljeni povijesnom jezgrom, no ipak im je bitna blizina mora. Klijenti s visokom platežnom moći traže posebne i drugačije nekretnine, one koje će im pružiti sve ono u čemu mogu uživati dok su na odmoru. I, naravno, privatnost daleko od gradske gužve – komentirao je Pikunić.

Takve karakteristike ima i zadivljujući stan koji čeka svog kupca. Bilo da će se koristiti kao nekretnina za odmor ili u turističke svrhe, jedno je sigurno: svakoga tko se u njemu nađe oduševit će daškom povijesti, impresivnom lokacijom i posebnim mediteranskim ugođajem. 

Photo: Libertas Inženjering

Komentari 0