Life&style 31. srpnja 2016.

Ranka Grgić Posavec

Petar Glebov/Pixsell.

Zagrebačka poduzetnica koja je krajem 2012 godine otvorila TAKE ME HOME web shop, a godinu dana kasnije i fizičku trgovinu hrvatskog produkt dizajna u Tomićevoj ulici, objedinila je svoje iskustvo iz različitih branši kako bi tržištu ponudila originalne proizvode domaćeg dizajna i vodila malu trgovinu kakvu je uvijek željela.

S diplomom profesora psihologije radila je na područjima istraživanja tržišta i marketinga, dok je s Cambridge CELTA certifikatom niz godina vodila tečajeve poslovnog engleskog jezika u hrvatskim tvrtkama poput Plive, INE, DHMZ-a, PBZ-a, Raiffeisen banke i mnogih drugih.

Provela je četiri godine u Genevi u Švicarskoj gdje je volontirala kao urednica vijesti u časopisu American International Womens' kluba i kao autorica kolumne o kućnim ljubimcima Pet Talk. Iskustvo rada u internacionalnom okruženju u Švicarskoj Ranku je naučilo visokim kriterijima kvalitete poslovnog ponašanja i profesionalnog odnosa prema klijentima i poslovnim partnerima za koje smatra da su osnova uspješnog poslovanja.

Nakon što je ekonomska kriza u Hrvatskoj ozbiljno ugrozila tržište jezične edukacije, odlučila je osnovati vlastitu tvrtku i usmjeriti se prema rastućoj industriji turizma u Zagrebu.

Ranka je i majka šestogodišnjih blizanaca Mije i Lukasa, za što kaže da je najzahtjevniji i najvažniji posao koji je ikada radila i koji ju je najbolje pripremio za privatno poduzetništvo jer oba posla zahtijevaju 24 satno radno vrijeme i jako puno uloženog truda za malu ili nikakvu financijsku nagradu ali i vrlo veliko osobno zadovoljstvo i osjećaj postignuća.

Planovi za budućnost uključuju otvaranje TAKE ME HOME trgovine negdje na obali, a Rankina velika želja je da trgovina jednoga dana bude dovoljno uspješna da može podržati otvaranje istoimenog utočišta za nezbrinute životinje koje bi im pomoglo da pronađu novi dom.

Komentari 0