Life&style

Puloveri te pikaju i grebu, sve te svrbi? Znamo trik kako ih učiniti mekim i nježnima

  • Vuneni puloveri nezaobilazan su zimski komad, ali ako si osjetljiva, stvarno znaju iritirati kožu
  • Treba nam vremena da se priviknemo da nas bockaju, grebu i koncentrirati se da se ne češemo cijelo vrijeme
  • Uz ovaj lukavi trik, riješit ćeš se svega toga, bit će meki i nježni na dodir

Divni vuneni puloveri, tako topli jedan su od zimskih komada kojeg se ne bismo željeli odreći tako lako. Nema zime dok ima debelih džempera, pulovera i dolčevita. Ali onaj grebuckavi osjećaj na koži? To je već druga priča. Vuneno pletivo može jako iritirati kožu. Srećom, pronašli smo ovaj trik koji obećava da će pulover biti mekši, nježniji na dodir i manje iritirati kožu. Vrijedi isprobati!

Možda vas zanima Jesi li ikada morala birati između karijere i obitelji? Evo što o tome misle ove žene Rubrika Life&style Life&style

Sve što trebaš kako bi svoj vuneni pulover učinila nježnim komadom koji te divno grije, a ne bocka jest lavor hladne vode, malo alkoholnog octa, omekšivač za rublje i ručnik. Postipak je prejednostavan:

1. Napuni posudu s 5 litara hladne vode.

2. Ulij 1-2 dl bijelog octa.

3. Potopi pulover u vodu. Neka se tako namače 15 minuta.

4. Izvadi pulover, ocijedi ga.

5. Na pulover, bez dodavanja vode, izlij dobru količinu omekšivača za rublje pa rukama malo gnječi pulover da omekšivač dobro uđe u sva vlakna.

6. Ostavi omekšivač da djeluje pola sata.

7. Dobro isperi hladnom vodom pa pusti da se pulover osuši položen na ručnik. Kad se osuši, bit će nježan i više te neće grebati.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0