Life&style
Serija Pravi detektiv: Zemlja tmine

Prvu epizodu HBO-ove detektivske serije u jednoj je večeri pogledalo više od 2 milijuna ljudi!

  • Jedva smo čekali novu sezonu kultne serije 'Pravi detektiv'
  • Međutim, čini se da nismo bile jedine, jer premijera prve epizode privukla je više od 2 milijuna gledatelja
  • Otkrit ćemo ti što sve znamo o novoj sezoni 'Pravih detektiva, odnosno, 'Pravih detektivki'

Serija 'Pravi detektiv: Zemlja tmine” privukla je više od 2 milijuna gledatelja u nedjelju navečer kada je emitirana prva epizoda na HBO-u i Max-u (kod nas je emitirana jučer, i stvarno je odlična, gledali smo!). Premijera 4. sezone HBO-ove kriminalističke serije 'Pravi detektiv' može se pohvaliti i sa 92% na Rotten Tomatoes internetskoj stranici.

Za usporedbu, druga sezona 'Bijelog lotosa' premijerno je prikazana pred 1,5 milijuna gledatelja na svim platformama, dok je prva epizoda 2. sezone 'Euforije' imala 2,4 milijuna gledatelja na različitim platformama. Te sezone 'Bijelog lotosa' i 'Euforije' u konačnici su imale oko 15,5 milijuna, odnosno 19,5 milijuna gledatelja po epizodi.

Radnja serije

Desetljećima nakon što ju je Hannibal Lecter emocionalno terorizirao u filmu 'Kad jaganjci utihnu'), Jodie Foster bi mogla imati posla s još jednim masovnim ubojicom. Ili možda ipak ne... Ukratko serija i likovi nemaju ni najmanje veze s Hannibalom, a službeni sinopsis glasi:

'Kad je pala duga zimska noć u Ennisu na Aljasci, osam ljudi koji upravljaju Arktičkom istraživačkom stanicom Tsalal netragom su nestali. Kako bi riješile slučaj, detektivke Liz Danvers (Jodie Foster) i Evangeline Navarro (Kali Reis) morat će se suočiti s mrakom koji nose u sebi i kopati po tmurnim istinama koje leže zakopane pod vječnim ledom.

 | Autor: HBO HBO

Premda su daljnji detalji šturi, čini se da je priča inspirirana misterioznim događajem koji se dogodio na ruskom Djatlovom prolazu 1959. godine, u kojem je devet stručnih planinara neobjašnjivo pronađeno mrtvo, bez očitog uzroka njihove smrti. Teoretičari su godinama upućivali na razne moguće krivce, uključujući špijunažu, nadnaravna čudovišta, vanzemaljce i (od nedavno) lavinu. Ali budući da govorimo o 'Pravom detektivu', krivac je vjerojatno 'ljudski ubojica'.

Uloge u seriji

Reći ćemo opet: Jodie Foster! Dobitnica Oscara glumi jednu od glavnih detektivki, Liz Danvers. Ovo je prva glavna uloga Jodie Foster u TV seriji u odrasloj dobi. Zvijezda filma 'Kad jaganjci utihnu' poznatija je po glumi u filmovima, uključujući njezin posljednji Netflixov sportski biografski film 'Nyad', s Annette Bening. 

Možda vas zanima Sada je i službeno: Carrie Coon i Parker Posey putuju na Tajland u trećoj sezoni 'Bijelog lotosa' Rubrika Life&style Life&style

Ovo je prvi puta da su u seriji 'Pravi detektiv' dvije žene glavne uloge, a partnericu Jodie Foster, Evangeline Navarro, glumi Kali Reis, profesionalna boksačica koja je postala glumica, a s ovom ulogom je debitirala na TV-u. Glavnu glumačku postavu zaokružuju Finn Bennett i Fiona Shaw. Christopher Eccleston, Isabella Star LaBlanc i John Hawkes igraju sporedne uloge; Anna Lambe, Aka Niviâna, June Thiele, Diane Benson i Joel D. Montgrand imaju gostujuće glavne uloge. 

 | Autor: HBO HBO

Seriju je režirala Issa López, koja je i producentica zajedno s Foster i Barryjem Jankinsom. Dugi popis izvršnih producenata serije također uključuje poznatu ekipu 'Pravih detektiva - McConaughey, Harrelson, Cary Joji Fukunaga i Nic Pizzolatto.

Nove epizode 'Pravog detektiva' emitiraju se na HBO-u i Max-u nedjeljom navečer. 

Kate Winslet, Palača Možda vas zanima Ovo je 7 najiščekivanijih serija u 2024. godini na streaming platformama Rubrika Life&style Life&style
Photo: HBO

Komentari 0