Life&style
Mala sirena

Prvi trailer za 'Malu sirenu' izgleda prekrasno, evo što sve znamo o ovom Disneyjevom dragulju

  • Obožavana bajka o sireni Arieli napokon će dobiti dugoočekivanu filmsku adaptaciju
  • U ulozi male sirene je mlada glumica Halle Bailey
  • Objavljen je prvi trailer, a premijera filma očekuje se sljedeće godine u svibnju

Bajka Hansa Christiana Andersena, 'Mala sirena', nakon animirane verzije iz 1998., koja je postala klasik, a Ariela jedna od obožavanih Disneyjevih princeza, dobit će i filmsku verziju, koja je jedan od najiščekivanijih filmova 2023.

Prije nekoliko dana objavljen je i prvi kratki trailer, u kojem po prvi put imamo priliku vidjeti Halle Bailey u ulozi Ariele!

U jednominutnom traileru možemo vidjeti Halle Bailey kao Arielu kako pliva pod morem, a scene izgledaju predivno. Na kraju trailera možemo kratko čuti i kako Hailey prekrasno pjeva jednu od najpoznatijih pjesama iz filma, 'Drugi svijet', a Halle ima i prepoznatljivu crvenu boju kose, kao i animirana verzija princeze Ariele.

Mala sirena | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram film 'Mala sirena'

Originalna verzija 'Male sirene', osvojila je dva Oscara, za najbolju originalnu pjesmu te najbolju originalnu glazbu, a premijera filmske verzije očekuje se 26. svibnja, 2023. Još uvijek nije poznato hoće li film biti dostupan odmah i na Disney+ s Premier pristupom.

Glumačka postava 'Male sirene'

U glavnoj ulozi, princeze Ariele je mlada glumica Halle Bailey, koja je za ulogu odabrana zbog svojeg "božanskog glasa", prema riječima redatelja Roba Marshalla. "Halle je imala tu nevjerojatnu sposobnost da pronađe istinu Arieline strasti i srca", rekao je Rob Marshall za Variety. Prije uloge Ariele, Halle je uz sestru Chloe glumila u TV seriji 'Grown-ish', a sestre su i pjevački duo te nastupaju pod imenom Chloe x Halle.

Ulogu princa Erica dobio je britanski glumac Jonah Hauer-King, dok će Ursulu utjeloviti slavna američka glumica i komičarka Melissa McCarthy. U ulozi kralja Tritona, Arielinog oca, je Javier Bardem, a Arielinom prijatelju, raku Sebastianu, glas će dati Daveed Diggs.

Nova verzija 'Male sirene' remake je animiranog Disneyjevog klasika te će oživjeti mnoge od omiljenih pjesama iz originala, a Lin-Manuel Miranda, autor mjuzikla 'Hamilton' i Alan Menken zajedno su napisali i nekoliko novih pjesama za soundtrack filma.

Mila Kunis u filmu 'Luckiest Girl Alive' Možda vas zanima Mračne tajne Mile Kunis: Trailer za film "Najsretnija djevojka na svijetu" prvog dana pogledalo milijun ljudi Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0