Life&style

Prvi pogled u dokumentarac 'Pretty Baby: Brooke Shields': Zanimljiva životna priča slavne glumice

  • 'Provela sam život dugujući ljudima stvari', kaže poznata manekenka i glumica Brooke Shields u prvom teaseru filma 'Pretty Baby'
  • Dokumentarac je dobio naslov prema kontroverznom filmu Louisa Mallea iz 1978. godine u kojem je Shields glumila kad je imala 12 godina
  • Radnja filma vrti se oko usponu slavne manekenke i glumice do "lica 80-ih" i kasnije…

„Provela sam život dugujući ljudima stvari i radeći što god su htjeli. Na kraju sam se zapitala tko ću postati ako to više ne dopustim?“ Ovo je dilema u srži filma 'Pretty Baby: Brooke Shields', nadolazećeg dokumentarca o usponu slavne manekenke i glumice do slave te 'lica 80-ih' i kasnije. 

Možda vas zanima The Weeknd postaje i glumačka zvijezda, u novom filmu glumit će s Wednesday Addams Rubrika Life&style Life&style

Pod vodstvom Lane Wilson, koja je također režirala dokumentarac Taylor Swift 'Miss Americana', film je premijerno prikazan na Sundance festivalu, a bit će na Huluu sljedeći mjesec. Novi teaser za film pokazuje Shields kako si postavlja navedeno pitanje dok se na ekranu mijenjaju slike iz njezine legendarne karijere.

Dokumentarac je dobio naslov prema kontroverznom filmu Louisa Mallea iz 1978. godine u kojem je Shields glumila kad je imala 12 godina, o djetetu prostitutki u četvrti crvenih svjetiljki u New Orleansu 1917. godine. Protiv filma su protestirali u vrijeme nastanka zbog toga što je Shields bila gola i ljubila odraslog muškarca.

Dokumentarac 'Pretty Baby' bavi se snimanjem tog filma, ali također gleda na karijeru Shields u cjelini, te na to kako se njezina rana seksualizacija odražavala i transformirala način na koji su mlade žene doživljavane u Americi u to vrijeme. Prema priopćenju, film 'drži ogledalo društvu koje objektivizira žene i djevojke, a njezina priča pokazuje opasnosti i trijumfe stjecanja slobode u neprijateljskom svijetu'. Također pokazuje kako je Shields došla na svoje tijekom života, obračunavajući se sa svojom slikom o sebi i sukobom između osobnog i javnog života.

 | Autor: YouTube YouTube

'Pretty Baby' također priča složenu priču o odnosu glumice s njezinom majkom, Teri Shields, koja je također bila njezina menadžerica. Profesionalna karijera Shields započela je u dobi od 11 mjeseci, kada se počela baviti manekenstvom u reklamama i tiskanim oglasima, a istinski je eksplodirala nakon što je glumila u filmovima kao što su 'Plava laguna', 'Beskrajna ljubav' te u zloglasnim reklamama Calvina Kleina u kojima se presavijala u izazovne poze govoreći: „Ništa ne stoji između mene i mojih Calvina“. Kako je njezina javna slika bila pod intenzivnim povećalom, Shields je počela učiti kako se oduprijeti, odmarajući se od svjetla pozornosti odlaskom na Princeton i vraćanjem u Hollywood kao odrasla osoba.

'Pretty Baby: Brooke Shields' snimio je ABC News Studios u suradnji s Matador Contentom i BEDBY8, a premijerno će biti prikazan na Huluu 3. travnja 2023. godine. 

Možda vas zanima Izišao je trailer za novi Disneyjev film 'Petar Pan & Wendy' u kojem Jude Law glumi kapetana Kuku Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Njezin slavni film plava laguna