Life&style
Serija 'Velika očekivanja'

Prvi pogled na 'Velika očekivanja': Književni klasik Charlesa Dickensa dobiva novu televizijsku adaptaciju

  • 'Velika očekivanja', s Olivijom Colman u ulozi zastrašujuće gospođice Havisham, je najnovija miniserija koja bi mogla postati veliki hit
  • Književni klasik Charlesa Dickensa dobiva sjajan TV tretman sa sjajnom glumačkom postavom 
  • Dostupan je i vrlo intrigantan trailer, a najavljeni datum prikazivanja serije je ovog proljeća  

Knjiga 'Velika očekivanja' književnog genija Charlesa Dickensa adaptirana je u novu mini seriju u kojoj glume Olivia Colman i Fionn Whitehead, a trailer je fenomenalan!

Serija od šest dijelova smještena je u Englesku u 19. stoljeću i prati priču o odrastanju dječaka Pipa (Fionn) koji od svojih skromnih početaka sanja kako će postati džentlmen. Pritom kreće na putovanje prepuno zapleta na kojem susreće likove poput ekscentrične gospođice Havisham (Olivia) i Estelle (Shalom Brune-Franklin), koje mu pokazuju mračni svijet raznih mogućnosti. Hoće li ovaj zli novi svijet biti na štetu čovjeka kakvim želi postati?

Kreator serije je Steven Knight (inače kreator popularne serije 'Peaky Blinders'), koji je veliki obožavatelj Dickensa. 

O čemu se radi u seriji 'Velika očekivanja'?

Službeni sinopsis serije glasi: 'Velika očekivanja su priča o odrastanju Pipa, siročeta koje žudi za boljim životom, sve do obrata sudbine i zlih spletki tajanstvene i ekscentrične gospođice Havisham, koja mu pokazuje mračni svijet pun raznoraznih mogućnosti. Velika su očekivanja od glavnog junaka, a Pip će morati shvatiti pravu cijenu ovog novog svijeta i hoće li ga doista učiniti čovjekom kakav želi biti. Dickensov roman objavljen je 1861. godine a bit je kritika klasnog sustava. Serija će istraživati teme kao što su klasa, identitet, iskupljenje, ljubav i ambicije.'

Odvjetničke serije, Zakon i red Možda vas zanima Inspiracija za binganje: Ovo je sedam najboljih odvjetničkih serija svih vremena Rubrika Life&style Life&style

Brojne adaptacije kultnog djela

Knjiga 'Velika očekivanja' smatra se jednim od najvećih djela Charlesa Dickensa. Kao rezultat toga, knjiga je bila izvor raznih adaptacija tijekom godina, počevši od filma 'Velika očekivanja' iz 1946., s Johnom Millsom i Valerie Hobson u glavnim ulogama, do modernizirane filmske adaptacije istog imena iz 1998. godine, s Ethanom Hawkeom i Gwyneth Paltrow u glavnim ulogama.

Tko glumi u seriji 'Velika očekivanja?'

Miniserija ima nevjerojatnu glumačku postavu: Fionn Whitehead glumi Pipa, Olivia Colman glumi gospođicu Havisham, a Shalom Brune-Franklin glumi Estellu. Glumačku ekipu zaokružuju Ashley Thomas, Johnny Harris, Owen McDonnell, Hayley Squires, Laurie Ogden, Matt Berry, Trysan Gravelle i Rudi Darmalingam.

 | Autor: FX Networks FX Networks

Kada i gdje će se prikazivati serija 'Velika očekivanja'?

Datum prikazivanja u Velikoj Britaniji tek treba biti potvrđen, ali znamo da će to biti ovog proljeća, na BBC One i iPlayeru! Serija bi također trebala biti dostupna na streaming platformi Hulu od 26. ožujka.

Možda vas zanima Službeno je: Megapopularna serija 'Stranger Things' dobiva prednastavak! Rubrika Life&style Life&style
Photo: FX Networks

Komentari 0