Life&style
1/14

Prostor koji priča zagrebačke priče

Iako Zagreb slovi kao jedan od zanimljivijih turističkih gradova u ovom kraju Europe, u glavnom gradu donedavno nije postojao smještaj koji svojim gostima nudi noćenje i doručak, poznatiji kao bed&breakfast. To se promijenilo nakon što je otvoren Studio Kairos u Vlaškoj 92 koji nas je oduševio svojim šarmantnim uređenjem.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

Ako ste jedni od onih koji uživaju u putovanjima koliko i smještaju s domaćom atmosferom  sigurno će vas oduševiti  Studio Kairos, prvi bed&breakfast studio u Zagrebu koji je otvorila Danijela Čavlović u obiteljskom stanu u centru grada potaknuta vlastitim iskustvom, znanjem i poznanstvima nakon što je ostala bez posla.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell „Svaki detalj Studija Kairos je pomno planiran i uz estetsku, morao je ispuniti i svoju praktičnu ulogu. Za dizajn interijera je najzaslužniji zagrebački Diz/Viz studio prema čijim je zamislima izrađivan namještaj ili se pak nedjeljom išlo u potragu na Hrelić za primjerice stalkom od stare šivaće mašine ili okvirima za slike“, objašnjava vlasnica.

Cilj je bio stvoriti ugodnu atmosferu, prostor u kojem se gosti osjećaju kao da su kod kuće, bilo da ostaju dan, dva ili duže vrijeme u Zagrebu. Svaka soba razlikuje se dizajnom  koji opisuje Zagreb kroz određeno vrijeme, njegove stanovnike  i svakodnevicu.

Tako ćete u studiju Kairos pronaći Sobu pisaca odnosno Writers room te Zanatsku sobu (Craft room), koje najbolje dočaravaju kakvi su bili gradski književnici i čime su se bavili ostali stanovnici.

Ako se želite upoznati s domaćom kuhinjom najživopisnije će vam opisati Bakina soba (Granny's room), a gdje je najbolji noćni život i svirka uživo otkrit će vam Muzička soba, odnosno Music room.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

„Kroz ovakav koncept želimo turiste i sve one koji dolaze u Zagreb zbog raznih potreba, upoznati s najzanimljivijim dijelovima našeg grada, njegovim ljudima, gastronomijom i  bogatom poviješću,“ naglašava Danijela.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

Danijela Čavlović nadala se stvoriti prostor koji nudi intimu privatnog smještaja i hotelsku uslugu, a vjeruje kako je u tome i uspjela:  „Najčešći komentari naših gostiju je da se kod nas osjećaju kao kod kuće i to nas neizmjerno veseli jer smo baš takvu atmosferu željeli postići.“

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell Davor Puklavec/Pixsell

Studio Kairos savršen je spoj modernog i funkcionalnog namještaja s retro detaljima.  Minimalističke stolice u dnevnom boravku, tradicionalni stolić i stolica u boji bjelokosti u Bakinom sobi, lampa u obliku tube  i note ispisane po zidovima u Muzičkoj ili tople boje u Zanatskoj dio su bajkovitog prostora koji vam jamči toplu obiteljsku atmosferu i kada niste kod kuće.

Bead&breakfast Studio Kairos posjetite i na njihovoj Facebook stranici.

Ako ste u potrazi na novom gurmanskom adresom, portal Gastro donosi izvrsni prijedloge.

Male poslovne tajne Bead&breakfast Studija Kairos doznajte na portalu Pametna Kuna.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Davor Puklavec/Pixsell

Komentari 0