Life&style

Prošlo je točno 12 godina od kada je izašao treći dio legendarnih Simsa. Jesi li ih i ti igrala?

  • Jedna od najprodavanijih serija videoigara svih vremena Simsi, jučer su proslavili 12 godina lansiranja treće igre iz serijala The Sims
  • Iako danas postoje četiri nastavka te brojni dodaci, mnogima su draže prve verzije igre 
  • The Sims 3 pojavio se na internetu prije službenog izlaska u nedovršenoj verziji koja je brzo postala popularna na piratskim stranicama, no to nije omelo prodaju igre

The Sims - igra koja je obilježila mnoga odrastanja, a nisu je igrala samo djeca već i odrasli. I danas je jedna od najpopularnijih igara na svijetu, a tehnički i grafički aspekti su napredovali gotovo do savršenstva. I, kao što vjerojatno znaš, Simsi stvarno ''izazivaju ovisnost''. Strateška videoigra simulacije života prvi put je u prodaju puštena 4. veljače 2000. godine, a franšiza je prodana u gotovo 200 milijuna primjeraka širom svijeta i jedna je od najprodavanijih serija videoigara svih vremena.

 | Autor: PR/EsplanadeZagrebHotel PR/EsplanadeZagrebHotel The Sims 4

Jučer je, prije točno dvanaest godina, lansirana treća igra iz serijala The Sims, prva koja se primakla otvorenom svijetu.

Simsi su svakim svojim nastavkom obično napredovali. Drugi je dio zagazio u 3D okruženje, a s trećim se otišlo korak dalje jer nije više nije bilo učitavanja između kuća u susjedstvu. Po prvi put su Simsi mogli slobodno prošetati do tuđih vrata, do teretane ili kino dvorane. Ova igra razlikovala se od drugih po tome što one imaju neki cilj, dok su Simsi usredotočeni na ''živote'' virtualnih ljudi- Simsa. Igrač stvara virtualne ljude, i odgovoran je za njihov život. Sam igrač gradi kuće za svoje Simse, bira njihovo raspoloženje te o igraču ovisi hoće li Simsi imati karijeru i prijatelje.

Treći dio, koji je izašao na današnji dan prije 12 godina, također je donio novi sustav želja s kojima se moglo kupovati nagrade pomoću "bodova životne sreće". A svoju sreću tijekom igranja nisu ganjali samo igrači već i računalno kontrolirani Simsi, što znači da je cijelo susjedstvo vodilo neke svoje živote i ništa se kod njih nije pauziralo za vrijeme igranja jednog kućanstva, kao u prethodnim igrama.

Možda vas zanima Možeš li vjerovati da je od prvog izdanja igrice Sims prošlo već 20 godina? Rubrika Life&style Life&style

Simsima se u ovom dijelu moglo dodjeljivati pet karakteristika osobnosti u mentalnom, fizičkom i društvenom aspektu života. Vizualno su imali više segmenata za modificiranje i isticanje, poput stavljanja tetovaža i određivanja veličine grudi. Što se tiče odjeće i materijala, treći dio predstavio je Create-a-Style alat s kojim se svakom komadu odjeće ili namještaja mogla promjeniti boja ili uzorak.

Zanimljiva je činjenica da se The Sims 3 pojavio na internetu prije službenog izlaska, i to u nekoj nedovršenoj verziji koja je brzo postala popularna na piratskim stranicama. Međutim, to u konačnici nije loše utjecalo na samu prodaju igre te je The Sims 3 brzo postao jedna od najprodavanijih igara PC platforme.

Dobroj zaradi pripomogli su i razni dodaci i nadogradnje. Lansirano je ukupno 11 ekspanzija do 2013. godine, među kojima su i nadnaravni Supernatural, nezaobilazni Pets te University Life. Uz to se prodavalo i devet takozvanih Stuff Packova. Za igru je ansirano je ukupno 11 nadogradnji do 2013. godine.

 | Autor: PR/EsplanadeZagrebHotel PR/EsplanadeZagrebHotel The Sims 4

Možda vas zanima Kultni Simsi dobili su prvu kolekciju odjeće, a potpisuje je Moschino! Rubrika Moda Moda

The Sims 3 je isprva bio ekskluzivan za PC platformu, no već je godinu dana kasnije završio na tadašnjim PS3, X360, Wii i DS platformama. No, verzija za konzole bila je drugačija od one za PC, slično kao i kasnija verzija za mobitele. Igru je nasljedio The Sims 4, nastavak koji je dobrim dijelom napravio korak unatrag te uklonio mogućnost hodanja po susjedstvu.

Photo: PR/EsplanadeZagrebHotel

Komentari 0