Life&style

'Prošetali' smo kalifornijskom vilom koju je Brad Pitt upravo kupio za 40 milijuna dolara, smatra se umjetničkim djelom

  • Slavni glumac poznati je arhitektonski entuzijast, a svojem popisu nekretnina sad je dodao i kamenu kuću u Kaliforniji
  • Kuću izgrađenu početkom 20. stoljeća dizajnirao je poznati arhitekt Charles Sumner Greene
  • Nekretnina je poznata pod imenom D.L. James House, prema originalnom vlasniku

Kalifornijski obalni grad Carmel postao je bogatiji za još jednu holivudsku zvijezdu. Naime, Brad Pitt je kupio nekretninu u ovom gradu vrijednu 40 milijuna dolara. Prema lokalnim agentima, ovo je najskuplje prodana nekretnina na području Carmela do sad.

Kuća, poznata kao D.L. James House, sagrađena je oko 1918., a dizajnirao ju je poznati arhitekt ranog 20. stoljeća, Charles Sumner Greene. Uspješni arhitekt bio je poznat po podržavanju pokreta American Arts and Crafts, navodi The Gamble House, organizacija posvećena njegovom radu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli eddie vita (@trout395)

Od 1999., kuća je bila u vlasništvu tvrtke Searock, koja je povezana s čikaškim financijerom i poduzetnikom, Joeom Ritchiejem i njegovom suprugom, Sharon Ritchie.

 | Autor: Instagram Instagram

Poznati poduzetnik preminuo je ranije ove godine, a iako nekretnina nije javno stavljena na prodaju, čini se da je ipak našla svog novog vlasnika.

Neobična kuća Možda vas zanima Izokrenuta kuća u stilu brutalizma ostavlja bez daha: 750 'kvadrata' genijalnosti Rubrika Life&style Life&style

D.L. James House dobila je naziv prema svojem originalnom vlasniku, poduzetniku i piscu, D.L. Jamesu. Sagrađena je od lokalno iskopanog kamena pješčenjaka i granita.

 | Autor: Instagram Instagram

Kuću krase zaobljeni prozori, krov prekriven mediteranskim pločicama te predivni pogledi na ocean koje omogućuje i lokacija na vrhu litice. Prema navodima iz The Gamble House, arhitekt Greene “sagradio je vanjske zidove da izgledaju kao da su izrasli iz litice”.

 | Autor: Instagram Instagram

Uz uspješnu glumačku karijeru, Brad Pitt poznat je i kao veliki ljubitelj arhitekture, a posebno zadivljujućih umijeća arhitekture, kao što je ova kuća u Carmelu.

 | Autor: Instagram Instagram

 | Autor: Instagram Instagram

U ovom malom gradu, tržište nekretninama vrlo brzo napreduje, a u brojne su kupnje i prodaje uključena celebrity imena. Dom pokojne glumice Betty White tako je nedavno prodan za gotovo 11 milijuna dolara.

Seven sisters, viktorijanske kuće u San Franciscu Možda vas zanima Prodaje se jedna od kultnih Painted Ladies, kuća poznata iz serije "Puna kuća". Evo unutrašnjosti Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Luksuzni dvorac