Life&style

Pronašli smo predivne boutique hotele u Hrvatskoj čija će te arhitektura i interijeri inspirirati na vikend odmor

  • Vrijeme godišnjih odmora je iza nas, ali to ne znači da ne možemo maštati o vikend odmoru u postsezoni
  • Istražili smo ponudu preslatkih boutique hotela u kojima se vrlo lako možemo vidjeti kako odmaramo i upijamo zrake blagog jesenjeg sunca
  • Donosimo i prijedloge aktivnosti koje nudi svaka od destinacija

Ima li išta bolje za reset psihe i tijela od svakodnevnih obaveza od weekend getawaya s frendicama, partnerom ili obitelji? Postsezona je idealan period za kratki odmor jer više nema gužvi, cijene su niže, a temperature idealne: ni prevruće ni prehladne. Pregledali smo ponudu malih hotela u Hrvatskoj idealnih za ovakav tip odmora i pronašli nekoliko skrivenih dragulja koji su nas oduševili svojom arhitekturom i interijerom.

Isabella Valamar Collection Island Resort, Poreč

Ako želiš ljetovati kao kraljica, preporučujemo ovaj hotel koji nalikuje na neki dvorski ljetnikovac, a smjestio se u Poreču na otoku Svetom Nikoli. Ako kojim nevjerojatnim slučajem ne želiš biti smještena u dvorcu, na raspolaganju su ti i apartmani i vile jer je sve zajedno dio otočkog resorta. Hotel nudi besplatan prijevoz brodom od i do otoka svetog Nikole, wellness, bazen i sportske terene. Ako se pak poželiš maknuti iz svog dvorca, u Poreču možeš posjetiti Eufrazijevu baziliku koja je pod zaštitom UNESCO-a, uživati u šetnjama rivom i brojnim restoranima s morskim specijalitetima.

 | Autor:

Briig Boutique Hotel, Split

Za one željne moderne arhitekture, pronašli smo ovaj hotel u Splitu koji se ističe intrigantnim dizajnom interijera. Umjetnine na svakom koraku te minimalistički, ali upečatljiv dizajn oduševit će sve urbane cure koje žele svoj najnoviji outfit upariti s idealnim interijerom za fashion fotku na Instagramu. Briig se nalazi na 500 metara od centra grada i Dioklecijanove palače, u rezidencijalnoj četvrti uz poznatu pješčanu plažu Bačvice. Split je grad koji živi tijekom cijele godine, te mu se uvijek iznova rado vraćamo. Kada se umoriš od šetnje gradom ili Marjanom, možeš se opustiti na bazenu na krovu hotela s pogledom na cijeli grad.

 | Autor:

Grand Hotel Brioni A Radisson Collection Hotel, Pula

Ako si više klasičarka što se tiče dizajna interijera, onda bismo predložili ovaj hotel u Puli koji nam ima totalni 'old money vibe'. Možemo se zamisliti kako ispijamo ovdje mimosu u tamnoplavom kardiganu i mokasinama. Nakon mimose i bruncha odlazimo na izlet na Brijune doživjeti kako su ljetovali brojni plemići i zvijezde koje su posjećivale taj otok, poput nadvojvode Franza Ferdinanda i glumice Sophie Loren. Nakon izleta vraćamo se u naš hotel u kojem ćemo se opustiti u spa zoni te otići na večeru i piće u jedan od sedam restorana i barova.

 | Autor:

The Pucić Palace, Dubrovnik

Iako se čini da je dosta udaljen od ostalih mjesta u Hrvatskoj, do Dubrovnika je zapravo vrlo jednostavno doći avionom. Ako uhvatiš karte na nekoj akciji, možda ispadne i povoljnije nego ići autom te plaćati gorivo i cestarinu. Ako želiš doživjeti pravi dubrovački Stari grad, ovaj boutique hotel je savršeno mjesto. Palača Pucić izgrađena je u 18. stoljeću, a smjestila se u srcu grada. Ova velebna građevina nekoć je bila dom dubrovačke plemićke obitelji Pucić, a 1895. palača je počela služiti kao hotel. Vjerujemo da ti aktivnosti u Dubrovniku neće nedostajati - možeš birati između šetnje dubrovačkim zidinama, odlaska na Srđ te izleta na Lokrum ili Elafitske otoke.

 | Autor:

Impresia: Impresivni hrvatski hoteli

Svi nabrojani hoteli dio su Impresia kolekcije koja okuplja boutique, luksuzne hotele Hrvatske koji pružaju jedinstveno i autentično iskustvo te snažne dojmove, bogat gastronomski doživljaj, a nalaze se na posebnim lokacijama. To su hoteli s četiri ili pet zvjezdica te hoteli baština, većinom do 70 soba s visoko personaliziranom uslugom i jakim karakterom. Snažni utisci koje ostavljaju su vezani uz povijest, kulturu, dizajn ili prirodu. Ovi hoteli smješteni su u gradskim palačama, vinogradima, maslinicima, dvorcima ili povijesnim jezgrama pod zaštitom UNESCO-a. Zbog toga su to mjesta upečatljivog i autentičnog luksuza u kojima se možeš upustiti u istraživanje prošlosti i prirodnih ljepota Hrvatske. 

Svi ovi hoteli nude posebne pogodnosti i popuste za korisnike Visa kartice poput ranog check-ina, kasnog check-outa, upgradea sobe, pića dobrodošlice, besplatnog parkinga, itd. kako bi te ove destinacije još više razmazile i pružile vrhunski ugođaj i uslugu.

Photo: None

Komentari 0