Life&style

Prodaje se raskošan njujorški stan u kojem je živjela Greta Garbo - odiše elegancijom poput slavne glumice

  • Greta Garbo je tijekom svoje uspješne holivudske karijere 20-ih i 30-ih kupila ovaj stan na Manhattanu i tada joj je bio primarna adresa 
  • Rezidencija ima prekrasan pogled na East River što je glumicu podsjećalo na rodni Stockholm
  • Danas je stan zadržao retro štih, a prodaje se za nešto više od sedam milijuna dolara

Njujorški stan u kojem je živjela slavna glumica Greta Garbo, smješten na prekrasnoj lokaciji na Manhattanu s pogledom na East River, prodaje se za 7.25 milijuna dolara. U ovom raskošnom stanu koji je privukao veliku pozornost na tržištu nekretnina u Americi uređenje je zadržalo retro štih jer se posebno pazilo na ukus i poveznicu s legendarnom glumicom.

 | Autor: DDreps DDreps

Glumica, koja je glumila u 27 uspješnih holivudskih filmova, uključujući Grand Hotel, Camille i druge, koristila je dom kao svoju primarnu rezidenciju, a njezina je nećakinja Gray Reisfield je naslijedila stan nakon njezine smrti 1990.

 | Autor: DDreps DDreps

Nakon što je Garbo kupila stan, taj je podatak privukao mnoge druge kupce u zgradu i značajno povisio cijenu nekretnina.

 | Autor: DDreps DDreps

Slavnu glumice je ova rezidencija u početku privlačila prekrasnim pogledom na East River, jer su je voda i čamci podsjećali na njezin rodni grad Stockholm.

 | Autor: DDreps DDreps

Kuća s tri spavaće sobe i tri kupaonice ima pogled na rijeku u gotovo svakoj sobi, bilo da je velika dnevna ili spavaća sobe.

 | Autor: DDreps DDreps

 | Autor: DDreps DDreps

Greta Garbo rodila se u Stockholmu 1905. godine, a odrastala je u siromašnoj radničkoj obitelji. Atraktivan izgled pomogao joj je da se pojavljuje kao model u reklamama robne kuće u kojoj je radila kao asistent. Tako je zapela za oko redatelju Eriku A. Petschleru, koji joj je dao manju ulogu u svom filmu. 

Greti se svidjela gluma pa je upisala dramsku akademiju i odlučila se za glumačku karijeru. Za vrijeme studija nastavlja snimati filmove, a zvjezdani status donosi joj izvedba u filmu Saga o Gösti Berlingu (1924.) redatelja Mauritza Stillera. Garbo je kasnije potpisala ugovor s MGM-om i tako započela svoju holivudsku karijeru. Najprije je glumila u nijemim filmovima, a prvi zvučni film Anna Christie (1930.) donio joj je i prvu nominaciju za Oscara, iako su se šefovi studija bojali kako će to izgledati s njezinim izraženim švedskim naglaskom. U godinama koje slijede bila je zvijezda velikih hitova poput Susan Lenox (1931.) u paru s Clarkeom Gableom, glumila je poznatu špijunku u filmu Mata Hari (1931.), usamljenu balerinu u Grand Hotelu (1932.), Tolstojevu Anu Karenjinu (1932.), Dumasovu kurtizanu dobrog srca (Dama s kamelijama, 1936.), švedsku kraljicu poznatu po tome što se ponašala i odijevala kao muškarac (Kraljica Kristina, 1933.)...

 | Autor: MGM MGM

Dvolična žena (Two-Faced Woman) bio joj je i posljednji, 1941. godine, nakon dvadeset i sedam uspješnih filmova, Garbo zauvijek napušta svijet filma. Slavna glumica je i prije toga slovila kao ekscentrična i povučena – a najčešće ju se uspoređivalo s rečenicom koju izgovara njen lik u filmu Grand Hotel: „Želim da me ostavite na miru“ (I want to be let alone).

 | Autor: MGM MGM

Greta Garbo umrla je 15. travnja 1990. godine u New Yorku od upale pluća, a svu svoju imovinu ostavila je nećakinji Gray Reisfield.

 

 

 

Photo: DDreps
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Dvorac