Life&style

Probala sam francuske salate iz supermarketa i ocijenila svaku

Kolači, sarme, purica... toliko je hrane koju pripremamo samo da si trebamo progledati kroz prste ako posegnemo za kupovnom francuskom. Zato smo provjerili kakve su francuske salate iz supermarketa!

Domaće je domaće, složit će se svatko tko je ikad obavljao blagdansku kupnju i krenuo u potragu za kupovnim verzijama tradicionalnih jela. Ne moraš, doduše, biti Jamie Oliver da napraviš francusku salatu, no ponekad nemaš niti vremena niti volje napraviti kod kuće omiljeni prilog. A blagdanski stol je bez francuske salate nezamisliv. Zato smo spas u zadnji čas pronašli u velikim prodajnim lancima koji imaju razne verzije gotovih jela, između ostalog i francusku salatu tijekom cijele godine.

Plodine, 39.90 kn/kg

Odabereš li francusku salatu iz Plodina, znaš da nećeš pogriješiti! Jer njihova francuska salata iz rinfuze dolazi sa Zvijezdinim potpisom što nisam odmah primijetila. No, salata mi je imala okus baš tipičan za francusku salatu tog brenda - malo kiselkasta što znači da krastavaca ne nedostaje, ali joj nedostaje "home made" okus. Osim majoneze, mrkve i graška, Plodine francuska salata sadrži i senf, ocat te škrob. Za sve koji u zadnji čas nisu kupili kanticu Zvijezda francuske salate, Plodine su prava adresa. 

p.s. I Konzum u ponudi ima istu francusku salatu u rinfuzi...

Ocjena: 4/5

 | Autor: miss7 miss7

Spar, 39.90 kn/kg

Ovu sam francusku salatu "ugrabila" po sniženoj cijeni, pa ne znam je li sniženje razlog tako lošeg okusa. Ne znam je li salata bila pokvarena (rok valjanosti je bio do sljedećeg dana, što znači da valjanost ne bi trebala biti uzrok lošem okusu...), ili su sastojci jednostavno loši, no ovo je najgora francuska salata koju sam u životu probala. Sadrži celer i jaja koja su se lagano raskvasila u cijelom umaku, pa pretpostavljam da su jaja bila uzročnik "kvarnog" okusa... Šteta!

Ocjena: 1/5

 | Autor: miss7 miss7

Kaufland, 39.90/kn

Rekla bih da ova salata ima najviše dodirnih točaka s domaćom francuskom salatom, iako je okusom dosta teška - sastojci su krastavci, grašak, mrkva i isključivo majoneza zbog čega je dosta "teška" okusa. Da se majoneza pomiješala s nekim lakšim sastojkom, ukupni dodaj bi bio znatno bolji, no ovako jednostavno ne može dobiti odličnu ocjenu.

Ocjena: 3.5/5

 | Autor: miss7 miss7

Možda vas zanima Na ovom mjestu u Zagrebu osjećale smo se poput Kevina u New Yorku Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: miss7

Komentari 0