Life&style

Na ovom mjestu u Zagrebu osjećale smo se poput Kevina u New Yorku

New York nam je daleko pa smo odličnu zamjenu odlučile potražiti u blizini - i pronašle smo je!

Filmski klasik "Sam u kući dva: Izgubljen u New Yorku" snimao se u njujorškom hotelu The Plaza koji je postao i više nego najpoželjnija destinacija tijekom blagdanske sezone. Ako je ovaj hotel visoko i na tvojoj listi želja, imamo odličnu vijest - pronašle smo odličnu zamjenu koja se nalazi u blizini! I ne, ondje ne moraš rezervirati sobu!

Naime, riječ je o Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru koji se nalazi unutar povijesnog hotela Esplanade u Zagrebu i gostima pruža drugu dimenziju zagrebačkog Adventa koji je na nekoliko koraka dalje. Od raznolike ponude pića, napitaka i ukusnih zalogaja, do odlične playliste hotelskog DJ-a, savršena večer ondje je zagarantirana. I ono bitno, ondje ćeš se osjećati baš poput Kevina u The Plazi jer cjelokupni interijer uređen u božićnom duhu neodoljivo podsjeća na spomenuti kultni hotel.

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Naš dolazak ondje započeo je uz čašu džin-tonika i šalicu kuhanog vina čiji su omjeri bili točno pogođeni pa smo već na samom početku bile jako zadovoljne, a onda je stigla preukusna hrana. Možeš li zamisliti našu sreću?! 

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Ivona: "Moj izbor predjela pao je na Cezar salatu s listićima Pecorina i kozicama, a za glavno jelo odabrala sam Club sendvič od pečenih pilećih prsa, jaja, pancete i različitog povrća. Uz sendvič su servirani i različiti prilozi te pomfrit. Dojam? Sve je bilo savršeno ukusno i stvorilo je pravu rapsodiju okusa u mojim ustima. Prvom prilikom ću se vratiti!"

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Bernarda: "I mooje predjelo bila je Cezar salata s listićima Pecorina koja me osvojila već na prvi zalogaj. Za razliku od Ivonine, moja salata je umjesto kozica imala savršeno pečenu i začinjenu piletinu i bila je drugačije servirana (u fora teglici). Za glavno jelo odabrala sam specijalitet kuće. Riječ je o zapečenim štruklima Esplanade koji su visoko podigli moju gastro ljestvicu i bit će ih teško nadmašiti - čak i mojoj baki!"

 | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Pa, kad se odlučiš odmaknuti od Adventa vani, poželiš s društvom zasjesti u ugodan ambijent uz izvrsnog DJ-a i istinski uživati do kasnih noćnih sati, navrati u Esplanade Lounge & Cocktail bar. Ondje ćete zasigurno uživati i doživjeti pravo osvježenje. Provjereno!

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: YouTube Screenshot