Life&style

Prirodom do kože bez celulita

Na celulit žene obrate pažnju tek kada dođe vrijeme kratkih suknji i kupaćih kostima. Ova mrska pojava je nešto što teško možete izbjeći, ali je možete suzbiti pomoću pravih krema i losiona. Poznata pjevačica Ivana Husar Mlinac nam je otkrila kako ona izbjegava ovu mrsku pojavu.

Na celulit žene obrate pažnju tek kada dođe vrijeme kratkih suknji i kupaćih kostima. Ova mrska pojava je nešto što teško možete izbjeći, ali je možete suzbiti pomoću pravih krema i losiona. Poznata pjevačica Ivana Husar Mlinac nam je otkrila kako ona izbjegava ovu mrsku pojavu.

Celulitom nazivamo ružnu pojavu na gornjoj površini kože zbog koje ona izgleda grubo i obješeno. Ipak, on ne dolazi preko noći, nego se razvija u nekoliko stadija. U borbi portiv celulita vam mogu pomoći serumi, kreme i losioni, ali samo kao asistenti zdravoj prehrani i tjelovježbi. Još uvijek nije sasvim jasno zašto celulit nastaje: neki krive genetiku, a neki stil života. Ono što je sigurno je da celulit naše tijelo čini manje lijepim.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

"Svi smo opterećeni svime: poslom, mobitelima, sastancima, a mi žene smo uz to dodatno opterećene i celulitom. Mislim kako je zdrava prehrana uz vježbanje iznimno važna kako se on nikada ne bi pojavio. Protiv celulita se borim treninzima i njegom kože, ali se ne opterećujem" izjavila je Ivana Husar Mlinac.

Celulit se uglavnom pojavljuje na mjestima kao što su bedra i stražnjica, a kreme koje ciljano djeluju mogu smanjiti njegovu vidljivost. Pri odabiru kreme uzmite u obzir stadij razvoja svojih kritičnih područja, jer mladim djevojkama krema za učvršćivanje može biti dovoljna, dok će ženama s  nešto većim problemom biti potrebni koncentrirani serumi i jači losioni.
Novost iz Nivee je Pure & Natural krema za učvršćivanje kože koja je idealna za žene koje još uvijek nemaju celulita. Sadrži 95% sastojaka prirodnog porijekla, među njima i arktin iz čička koji potiče rirodnu proizvodnju kolagena. Arganovo ulje dodatno njeguje kožu i zaglađuje njenu površinu. Cijena kreme je 50,50 kn.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Avonova linija Solutions nudi proizvode koji ciljano djeluju na kritične točke. U kolekciji se nalazi tretman s trostrukim masažerom koji pomaže u apsorpciji proizvoda, intenzivni tretman za ljepši dekolte, tretman protiv strija te intenzivni tretman protiv celulita. Cijene proizvoda iz linije se kreću od 59 do 95 kn.

Afrodita nudi tri različite kreme protiv celulita. Krema s garcinijom uklanja i najtvrdokorniji celulit uz efekt zagrijavanja (100 kn). Krema s pitayom ima aktivni učinak preoblikovanja bokova, nogu i stražnjice, a koža ostaje meka i zategnuta (107 kn). Cecropia je aktivni sastojak treće kreme koja, osim što uklanja celulit i hladi, što je čini idealnom za sve s problematičnim venama i umornim nogama. Efekt ovih krema biti će još jači koristite li Afrodita masažne čarape (142 kn).

 | Autor:

Iz Nuxea nam stiže ulje i serum za oblikovanje. Ulje (241,66 kn) je mješavina deset kvalitetnih prirodnih ulja koja prodiru duboko u kožu i čine je glađom. Idealno je za sve kritične zone, ako i za uporabu tijekom anticelulitne masaže. Serum za oblikovanje djeluje dubinski i potiče izgaranje masnoća (235,44 kn).

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0