Life&style
1/10

Pripremite tijelo za ljeto bez celulita

Dolaskom toplijih dana i sve kraće odjeće, vrijeme je i da pokažemo noge. Međutim, vrlo velik postotak žena se bori s jednim od svojih najvećih neprijatelja: celulitom. Vodeće metode za uklanjanje celulita otkriva kozmetičarka Žana Barjaktarević iz Kozmetičkog centra Lora Derm.

Celulit je prvenstveno skup vode i otpadnih tvari i stoga je najbitnija pravilna i kvalitetna prehrana i konzumacija tekućine, posebno vode. Također je bitno održavati pravilan rad limfnog toka što se postiže unošenjem dovoljno tekućine te masažnim tehnikama i aparatima za masažu. Cirkulacija je vrlo važna u borbi protiv celulita, jer uz dobru cirkulaciju i metabolizam brže radi. Također je potrebno puno kretanja. Hodanje i tjelovježba će vam pomoći oblikovati muskulaturu, a ujedno ćete se osjećati dobro.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Celulit ne nastaje preko noći, nego se razvija u fqazama. Prva faza je ona kada je vidljiv samo tijekom pritiska prstima. U drugoj fazi nakon stiska ostaju tragovi, neravnine su vidljive golim okom, ali i dalje nije bolan. Treću fazu karakterizira bol na dodir i neravan efekt tzv. narančine kore, dok četvrtu karakteriziraju vidljivo bolne neravnine na koži.

"Tretman s aparatom Tranzion ujedinjuje visoku tehnologiju, te u sinergiji s radiovalovima, vakumom i masažom ubrzano otapa masnoće i razbija nakupine vode koje čine celulit. Preporuča se za tvrdokoran celulit, ali jednako tako i onaj površinski", savjetuje kozmetičarka Žana Barjaktarević jednu od metoda.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Nadalje preporučuje metodu s aparatom Ultrashape baziranu na temelju ultrazvuka i radiofrekvencija koje uz pomoć vakuuma razbijaju membrane masnih stanica bez kontraindikacija. Ova metoda daje dugotrajne rezultate oblikovanja tijela bez potrebe za tretmanima održavanja.

Posljednja koju poznata kozmetičarka savjetuje je LPG terapija. To je endermološka metoda kojom se uz kombinaciju masaže i vakuma razbija celulit i potiče cirkulacija. Debljina potkožnog masnog tkiva se na taj način smanjuje, a protok krvi i limfna drenaža olakšavaju eliminaciju viška tekućine i masnih stanica. 

"Svakako savjetujem da se uz bilo koji od navedena tri tretmana kombinira i ručna masaža kako bi rezultati bili što bolji i klijentice zadovoljnije. Dakako, zdrava prehrana, puno tekućine i fizička aktivnost su obavezni kako bi tijelo bilo zdravo i automatski se lakše borilo protiv celulita", zaključila je Žana Barjaktarević.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Jesu li proizvodi svemogući?

Svake godine tržište preplave proizvodi za borbu protiv celulita. Najpoznatije su kreme, a zatim slijede losioni, gelovi i pilinzi, pa čak i tretmani omatanja koje možete obaviti kod kuće. O kojem god proizvodu se radi, važno je imati na umu kako oni djeluju ako se potrudite redovito koristiti ih.

Većinu krema potrebno je koristiti ujutro i navečer za maksimalan učinak. Za razliku od obične kreme ili losiona, ove proizvode nije dovoljno razmazati i ostaviti da se upiju, nego ih je potrebno umasiravati na kritična područja kao što su stražnjica, bedra i bokovi. Masirati se možete prstima, masažerom ili samom tubom ako ima ugrađen aplikator. Proizvod treba umasiravati dok se ne upije u potpunosti, pokretima odozdo prema gore.

 | Autor:

Ponekad krema nije dovoljna, posebno ako se radi o tvrdokornijim naslagama celulita. Tada je prije nanošenja kreme potrebno koristiti piling protiv celulita koji kožu priprema na apsorpciju kreme, ali i zaglađuje površinu kože i uklanja mrtve stanice. Možete koristiti i posebne grijaće hlačice ili obloge koji potiču izlučivanje tekućine iz organizma.

Kada je o sastojcima riječ, svake sezone stručnjaci otkriju neki novi. Imajte na umu kako će ulje breze, ako ga koristite na vrijeme, smanjiti šanse za dobivanje strija. Kofein i badem potiču izmjenu tvari u organizmu, a tigrova trava i cecropia daju ugodan efekt hlađenja.

Viš slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0