Life&style

Princ Harry u minskom polju: "Hodajući majčinim stopama preplavile su me emocije..."

  • Sin je odao priznanje svojoj majci, koja je uložila veliki trud na ukazanje krize u Angoli 1997.
  • Princeza Diana bila je tada u velikoj opasnosti, ali ništa ju nije moglo zaustaviti u humanitarnom radu
  • Princ Harry rekao je da mu je bilo doista emotivno prolaziti stopama svoje majke

Hodao je istim prašnjavim putevima kao i njegova majka - prije 22 godine. Dijelovi tih minskih polja su očišćeni, ali uokolo po državi i dalje vreba opasnost.. Princ Harry, hodajući opasnim puteljcima u Angoli, odao je počast svojoj majci, princezi Diani, koja je uložila veliki trud na ukazanje krize u toj afričkoj državi još 1997. godine.

Diana je tada bila u mnogo većoj opasnosti, građanski rat u Angoli je još trajao, završio je tek 2002. nakon čak 27 godina. Više od milijun mina je postavljeno po toj državi, a dio njih je i dalje još aktivan. Harry je hodao stazom sa zaštitnim prslukom i kacigom, baš kao što je to napravila i njegova majka.

 | Autor: Pixsell/Sanjin Strukic Pixsell/Sanjin Strukic

Prije 22 godine Diana je hodala aktivnim minskim poljem u Huambu, bez straha i sa puno želje da ukaže na krizu i krvoproliće u toj afričkoj državi. Danas je točno na tom mjestu situacija znatno drugačija. Nekad je to bila visoka trava, prašnjave staze i crveni znakovi sa mrtvačkim glavama i upozorenjima na opasnost. Danas je taj dio rašćišćen i pretvoren u naselje. Tek je iz tog razdoblja preostalo jedno drvo, pokraj kojeg se Harry zaustavio u toj šetnji.

Možda vas zanima Koju bi princeza Diana više voljela, Kate ili Meghan? Bliski suradnici lady Di govore što bi ona mislila o svojim snahama Rubrika Life&style Life&style

"Doista je bilo emotivno proći stopama moje majke nakon 22 godine. Drago mi je da se barem ovaj dio iz opasnog mjesta pretvorio u jednu aktivnu zajednicu" rekao je princ Harry, koji se nakon Huamba zaputio u Luengue-Luiana nacionalni park gdje se i vizualno vratio u vrijeme boravka princeze Diane. Naime, tamo su nastale ove fotografije, a to područje i dalje je djelomično prekriveno minama. 

Možda vas zanima Mali Archie brzo raste! Nove fotografije Harryjeva i Meghaninog sina otkrivaju kome je maleni više nalik Rubrika Stars Stars

"Uklanjanjem mina mi možemo pomoći ovoj zajednici da pronađe mir. A s mirom dolazi i prilika" zaključio je princ Harry. Smatra se da je u Angoli aktivno oko 1200 minskih polja, a više od 122 tisuće ljudi nastradalo je od mina u zadnjih 20 godina.

Nakon Angole Harry će posjetiti Malavi, nakon čega se vraća u Johannesburg, gdje će se pridružiti surpuzi Meghan i sinu Archieju. U srijedu se obitelj vraća u London.

Photo: Pixsell/Sanjin Strukic

Komentari 0