Life&style

Primark ide na sud za krađu. Što misliš, jesu li "posudili" dizajn za ove tenisice?

Poznati high street brend dobio je tužbu za kopiranje dizajna kultnih Sk8-Hi i Old Skool Vans tenisica koje su bile jedne od najpopularnijih tenisica 2018. godine

Kultni američki footwear brand Vans tuži Primark za krađu dizajna jer je ovaj high street brend, prema njihovim tvrdnjama, kopirao njihove popularne modele tenisica - Sk8-Hi i Old Skool Vans. Osim što izgledom nevjerojatno podsjeća na prepoznatljive Vans Sk8-Hi visoke tenisice te nisku verziju koja imitira Vans’ Old Skool tenisice, Primark je svoju verziju tenisica čak i nazvao slično - Skate High i Skater. 

Možda vas zanima Traperice i pulover: 5 načina da ova kombinacija više nikad ne bude dosadna Rubrika Moda Moda

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Tenisice Vans Sk8-Hi (649,00 kn) i Old Skool Vans (579,00 kn)

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Primark tenisice Skate High (96,60 kn) i Skater (74,30 kn)

O prepoznatljivosti dizajna na Primarkovim tenisicama svjedoče i brojni zaljubljenici u Vans modele koji su na Instagramu počeli koristiti hashtagove #fakevans i #primarkvans te tako ukazali na "bezobrazno" prisvajanje prepoznatljivog dizajna kultnih Vans tenisica. Naime, prema njima, Primark nije imao pravo kopirati ovaj dizajn. 

Možda vas zanima Ovo su 3 načina kako nositi suknju sezone Rubrika Moda Moda

S obzirom na veliku ovogodišnju zaradu od prodaje ovih kultnih modela tenisica te daljnje strateške planove za povećanje zarade koja bi do 2023. trebala prelaziti 5 milijardi dolara, iz uprave Vansa odlučili su poslati tužbu na račun Primarka za krađu dizajna. Šuška se da bi uskoro mogle stići i tužbe od drugih brendova jer ovo nije jedina replika tenisica ili cipela koju su napravili. 

Photo: Miss7/Instagram/Facebook
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • bella.donna

    izgledaju bolje i još su jeftinije, zašto ne? kao da proizvođači mobitela ne kopiraju dizajn