Life&style

miss7 te nagrađuje nezaboravnim putovanjem na Šri Lanku!

Vjerna čitateljice, ako si se prepoznala u ovom opisu počni maštati - miss7 te nagrađuje 7-dnevnim nezaboravnim putovanjem na Šri Lanku i to za dvije osobe s polupansionom i uključenim taksama u vrijeme koje tebi odgovara! Sve što trebaš učiniti jest ipak biti malo i kreativna i odgovoriti na jedno jednostavno pitanje...

Tko ne bi tmurnu hrvatsku zimu već sada zamijenio pješčanim plažama s palmama, promatranjem slonova, koktelima s kokosom? Činjenicu da nas pratiš miss7 je odlučio je nagraditi 7-dnevnim putovanjem na Šri Lanku. Sa sobom možeš povesti dečka, muža, najbolju frendicu ili sestru jer plaćene su ti avionske karte i hotel za dvije osobe, a termin biraš sama. Ipak, ovdje je kreativni izazov: da bi osvojila nagradu moraš odgovoriti na pitanje Kako bi ljudima na Šri Lanki objasnila što je miss7. 

Do tad, pročitaj nešto o tom rajskom otoku, a pravila pronađi na dnu članka... 

Kako je mnogi zovu, biser Indijskog oceana mjesto je pod suncem, okupano morem, planinama, avanturama, ali i meditacijom (fun fact - poznata je po ayurvedskim odmaralištima). Donosimo ti nekoliko zanimljivosti zbog kojih ćeš se sigurno htjeti odmah teleportirati na Šri Lanku:

1. Šri Lanka se često još naziva i "biserom Indijskog oceana" i "suzom Indije"i to zbog svog oblika. 

 

A post shared by Devini Satarasinghe (@wandevluster) on

2. Iako je kriket tamo najpopularniji sport, u zemlji je zapravo nacionalni sport odbojka. 

3. Šri Lanka je jedan od najvećih svjetskih izvoznika čaja. 

4. Kako je sama država bogata mnoštvom vodopada, većina struje na Šri Lanki dolazi od hidroenergije.  

5. Državna zastava smatra se jednom od najstarijih zastava na svijetu. 

6. Pismenost u zemlji iznosi 92 posto, čime Šri Lanka zauzima prvo mjesto po pismenosti u jugoistočnoj Aziji. 

7. Začin cimet, između ostalih, potiče sa Šri Lanke, a otkrili su ga Egipćani. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver 8. Zemlja je nezavisnost od Ujedinjenog Kraljevstva stekla 1948. godine, a sve do 1972. zvala se Cejlon kada je promijenila ime u današnje. 

9. Nevjerojatna je činjenica koliko se nespojivih životinjskih vrsta nalazi na ovom otoku – majmuni, leopardi, krokodili, medvjedi, kitovi, delfini, kornjače, slonovi, zmije, žabe, velik broj ptica, insekata i tako bismo dalje mogli nabrajati unedogled.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

10. Na otoku će te dočekati tropska klima, koja ima svojih sušnih i kišnih perioda, no ne opterećujte se previše prognozom jer čak i u kišnim periodima ne znači da ćete imati kišu po cijele dane niti svaki dan, iako će prognoza na internetu to predviđati. 

Možda vas zanima Travel bloger, a još zgodan: s Markom i na kraj svijeta Rubrika Life&style Life&style

11. Devet regija, četiri naroda i četiri religije čine ovu zemlju toliko posebnom, jer Šri Lanka objedinjuje sve različitosti koje zapadni svijet ne može objediniti već stoljećima

12. Savršeno mjesto za bananaljupce. Naime, Šri Lanka ima čak 62 vrste banana.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

 
 

Pročitaj pravila nagradnog natječaja.

Photo: Getty/Guliver
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ana45

    Miss 7 je najbolji portal za zene u kojem mogu pronaći i zabavu i opustanje i savjet vezan za veze obitelj sex zdravlhe horoskop a ne bi bilo loše da nekad iuškarci pročitaju pokoji clanak ☺
  • iva_li

    Miss7 je portal posvećen ljubavi, problemima svakodnevnice, obitelji ali i seksu, pa ako trebaš kakav savjet slobodno ga posjeti. Tamo ćeš naći odgovor na sve :)
  • Ellasimunic

    Smatram da je miss7 postao najpopularniji vodič za žene,cure,djevojke..sve koje trebaju pokoji savjet ili ideju,a ne žele pitati naglas jer misle da je to neugodno ili pak glupo pitanje. Pa stoga to zadrže za sebe i utonu u svijet Miss7 ... prikaži još!