Life&style

Travel bloger, a još zgodan: s Markom i na kraj svijeta

Domaća blogerska zajednica svakim danom raste, a nova se lica stalno pojavljuju. Travel blog "Father of Djordje" na sceni je gotovo dvije godine, a vlasnik bloga Marko Medić osvaja nevjerojatnim fotografijama i smislom za humor. A tko je Đorđe?

U potrazi za avanturom 365 dana godišnje, tako bi se ukratko mogao opisati stil života blogera u čiji opis posla spada da putuje svijetom, fotografira, piše... A u taj opis spada i vlasnik bloga "Father of Djordje" Marko. Pratitelji njegova bloga uživaju u idiličnim fotografijama iz zemalja koje je posjetio. Njih je zasada 36, a posljednje putovanje bio je Istanbul. Savjete o putovanjima podijelio je i s miss7:

1. Predstavi nam se ukratko...

Zovem se Marko Medić. Diplomirani sam inženjer građevine koji uspješno izbjegava posao u struci. Model i bloger koji voli putovanja, fotografiju, dizajn i dobre ljude. Ne volim pričati o sebi tako da za ostale informacije najbolje posjetite Instagram, Facebook i blog.

 | Autor: Father of Đorđe Father of Đorđe Island

2. Kako je počeo tvoj put travel blogera? Kako se razvila ideja o blogu?

Pa ideju sam imao godinama no do realizacije i pokretanja bloga došlo je prije nešto manje od dvije godine. U posjeti Beogradu dobio sam na poklon mali kaktus i u tom trenu sam znao da je to to: pokrećem blog koji će se zvati "Father of Djordje ", a kaktus će putovati sa mnom. Nakon života u inozemstvu i čestih putovanja zbog modelinga odlučio sam da je ipak vrijeme da krenem u tu avanturu i pokrenem svoju malu oazu inspiracije i putovanja. Od tada se usavršavam na svim područjima, kako u fotografiji tako i u dizajnu strance i objavi samih testova koji su pisani na engleskom jeziku kako bi došli do šire publike.

 

A post shared by M M (@father_of_djordje) on

3. Sjećaš li se prvog većeg putovanja? Imaš li anegdote vezane za neki put?

Prvo veće putovanje bilo je u Ameriku, prije četiri godine i s time su započele moje skitnje koje još uvijek traju. Anegdota ima puno i previše što svako putovanje čini posebnim i neponovljivim, a njih ćemo ostaviti za neku drugu priliku...

4. Koje je tvoje najdraže jeftino, a koje najluksuznije putovanje na kojem si bio?

2014. godine sam busom prešao gotovo cijelu Europu te posjetio čak i Rusiju! Više od 15.000 km u mjesec dana, puno hostela i neprospavanih noći, ali divno iskustvo. Za najluksuznije putovanje moglo bi se reći da je to bilo ono na Island iako ništa od toga nije bio luksuz. Kao što je poznato skandinavske zemlje su jako skupe zbog svog visokog standarda. Ali vrijedilo je svakog eura...

 

A post shared by M M (@father_of_djordje) on

5.Savjeti kako se pakirati kada često putuješ

Po ovom pitanju bi i meni trebali dati nekoliko savjeta ali sumnjam da itko može biti kompetentan za to! Uvijek negdje u nama čuči onaj glas koji nam govori da spakiramo još jednu vestu, hlače, jaknu i na kraju znamo kako ta priča završi. Ja sam razvio metodu "If you have to think about it, don't pack it"! I mogu vam reći da djeluje. Također početi pakirati nekoliko dana prije samog puta kako bi se izbjegao nepotrebni stres...

 | Autor: Father of Đorđe Father of Đorđe Island

6. Najdraže putovanje na kojem si bio i zašto?

Vjerojatno je to i dalje put u Ameriku i život u New Yorku, moje prvo veliko životno iskustvo koje me je promijenilo iz temelja i dalo mi vjetar u leđa za sve one ideje koje sam imao u sebi, a bojao ih se ranije pokazati. Definitivno moje najdraže putovanje, energiju koju ima taj grad još uvijek nisam osjetio nigdje drugdje.

7. Gdje si sve uopće bio do sada? Jesi li prošao cijelu Hrvatsku, koje ti je mjesto u Hrvatskoj najdraže?

Pa dosta toga sam proputovao, više od 35 zemalja, neke su toliko egzotične da kad ih spomenem čini se kao da tamo nisam bio ja nego netko drugi. Na primjer, Kina, Jamajka, Filipini... Hrvatsku sam nekako proputovao više kao mali, ali sad se opet okrećem tome da ju bolje istražim jer imamo stvarno toliko divnih mjesta da je šteta ne upoznati sve lokalne destinacije. Od naših mjesta obožavam Vis: priroda, arhitektura, hrana sve je savršeno...

 | Autor: Father of Đorđe Father of Đorđe Venecija

8. Što bi trebali, a što nikako ne bi trebali raditi na putovanju?

Definitivno ne treba kršiti zakone nekih šerijatskih država, informirati se na vrijeme o svim običajima i pravilima kako ne bi nesvjesno ugrozili svoj boravak u nekoj od dalekih destinacija. Treba biti znatiželjan, istraživati, prepustiti se, upoznati lokalno stanovništvo, izlaziti na njihova mjesta i jesti puno domaće hrane. Definitivno treba odbaciti predrasude i prepustiti se novim životnim iskustvima.

 

A post shared by M M (@father_of_djordje) on

9. Gdje je bila posljednja destinacija tvog puta i gdje je sljedeća?

Posljednja destinacija je bila Istanbul, ako ne računamo Dubai u kojem sam živio. Istanbul sam trebao već prije u nekoliko navrata posjetiti što poslovno, što privatno, ali se to nije dogodilo tako da sam se iznimno radovao putu koji je opravdao sva moja očekivanja. Tamo se sigurno brzo vraćam. A sljedeća destinacija još nije definirana, ali se razmatraju neke opcije :)

 | Autor: Father of Đorđe Father of Đorđe Bali

10. Koje je mjesto na tvojoj listi želja, a još uvijek je nedostižno?

Moja lista je uvijek puna, putovanja nikad dosta, ali nekako kada bih trebao izdvojiti tri destinacije koje jako želim posjetiti, to bi bile Mongolija, Farski otoci i Aljaska .

 

Photo: Instagram

Komentari 0