Life&style 30. lipnja 2021.

Fini smoothieji, besplatne radionice, savjetovanje s kineziolozima i liječnicima čekaju te na Festivalu zdravlja u Maksimiru

Pr/prettycactus. Festival zdravlja
  • Festival zdravlja još će jednom, ovog vikenda, na dva dana, okupiti liječnike, kineziologe, nutricioniste i sve zainteresirane na besplatnim radionicama, pregledima, konzultacijama i panel diskusijama na temu zdravlja
  • Festivalu zdravlja moći ćeš se pridružiti kod Vidikovca u Maksimiru 03. i 04. srpnja
  • Ljetno izdanje festivala zdravlja zatvorit će poznata voditeljica Antonija Blaće koja je nedavno izdala priručnik o zdravoj prehrani "Ljeto bez parea" i to će biti ujedno i prvo službeno predstavljanje knjige

Godina iza nas ostavila je otvorena mnoga pitanja, a sa zdravstevnim posljedicama tek ćemo se  suočiti. Zato ovaj vikend u Maksimiru saznaj što možeš učiniti za sebe i za svoju obitelj jer od 10 ujutro pa sve do navečer, družiti će se na otvorenom uz zdrave zalogaje i zanimljive diskusije o važnosti kretanja, posljedicama pandemije i preventivne preglede. 

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Festival zdravlja

Program počinje u subotu, 03. srpnja u 10 sati prigodnim ljetnim panelom "Sunce - prijatelj ili neprijatelj naše kože" powered by Eau Thermale Avene, a posjetitelji će moći i besplatno pregledati madeže kod Croatia Poliklinika kupole. Na bio&bio štandu započni dan smoothijima, a u popodnevnim satima upoznaj se s zdravim receptima i zalogajčićima Marine Brekalo koja stoji iza zanimljivog gastro bloga @brekalicious.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Festival zdravlja program subota

Koje su posljedice pandemije i zašto su alarmantni novi podaci o pretilosti, saznaj na panelu "Postpandemijska pandemija - debljina". Pliva, koja ove godine slavi i 100. rođendan, osigurala je svim posjetiteljima u subotu besplatno kardiovaskularno savjetovanje i konzultacije s liječnicima o dijabetesu tipa 2. U sklopu pop-up Farmacia sportskog savjetovališta moći će se napraviti detaljna analiza tjelesne mase, a moći ćeš saznati i biološku starost svog organizma. 

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Festival zdravlja: radionica bio & bio

U popodnevnim satima u hladu maksimirske šume saznaj kako je nastao domaći brend zaštitnih maskica sa soli Salt & Checker koje su ujedno i službene maske festivala kako bismo se pridržavali svih epidemioloških mjera. Nedjelja započinje vježbanjem powered by HEP "Hodanje je lijek", a odmah poslije saznaj zašto su kretanje i vježbanje važni za stanje našeg organizma od renomiranih stručnjaka kineziologa, nutricionista i farmaceuta powered by Farmacia.

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Festival zdravlja program nedjelja

Osim mjerenja i interpretacije rezultata na Gaia uređaju, u sklopu njihova pop up sportskog savjetovališta moći ćeš dobiti i savjete o prehrani sukladno svom zdravstvenom statusu i statusu treniranja. Ako želiš provjeriti opće stanje svoga organizma, kod Croatia Poliklinika kupole potpuno besplatno moći ćeš provjeriti krvni tlak, AB indeks i zasićenost kisikom - tri indikatora koji mogu ukazati na komplikacije čak i prije pojave očitih simptoma. 

 | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Festival zdravlja

A na panelu "Postcovid stanje uma" powered by Croatia Poliklinika saznaj kakve fizičke i mentalne posljedice COVID ostavlja na naš organizam i kako ih liječiti.  bio&bio je za posjetitelje i u nedjelju pripremio radionice zdrave kuhinje uz Maju Brekalo, a Franck je osigurao pauzu uz kavu i čaj. Ljetno izdanje festivala zdravlja zatvorit će poznata voditeljica Antonija Blaće koja je nedavno izdala priručnik o zdravoj prehrani "Ljeto bez parea" i to će biti ujedno i njegovo prvo službeno predstavljanje. 

Raspored svih događanja provjeri na Facebook stranici. Pridružite se zdravom vikendu kod Vidikovca u Maksimiru!

Komentari 0