Life&style

Prepirka zbog neobične kuće: jednima je prekrasna, a drugima je neugledna i ružna

  • Postoji li itko da od djetinjstva nema svoju "kuću iz snova", kuću koja je ostvarenje baš svega što možeš zamisliti u glavi
  • Mala obiteljska kuća ili kuća poput raskošnih vila u Hollywoodu, što god ti je draže zamisliti, ima svoje prednosti i nedostatke
  • Kada bi mogla birati kuću iz snova za cijeli život, bi li ovakva kuća bila tvoj izbor?

Ova neobična kuća tjera da se zapitaš kako izgleda iznutra. Izvana, kuća posjeduje smjele boje i više geometrijskih linija koje joj daju jedinstveni identitet. Kada pogledamo ove sive betonske ploče, čini nam se kao da je nedovršena. Prvo što nam zapne za oko je neobičan predimenzionirani krov sa širokim nadstrešnicama. Njegova je uloga pružiti zaklon i zaštitu od obilnih kiša, kao i od izravne sunčeve svjetlosti. Zvuči kao tmurna beživotna kuća? Na Facebooku su mišljenja oko ove kuće podijeljena, dok jedni smatraju da je ružna i neugledna, drugi je hvale kao neobična  velika kuća koja odiše slobodom. Možda ova kuća ne impresionira previše modernom estetikom na prvi pogled, no bi li te njezin interijer mogao oduševiti?

 | Autor: facebook facebook

Kuća je preplavljena prirodnim svjetlom, a sobe su napravljene sa besprijekornom vezom sa otvorenim prostorom, što daje osjećaj da te iz dnevnog boravka, kupaonice ili spavaće sobe ujutro samo jedan korak dijeli do prekrasne prirode gdje možeš udahnuti svježi zrak i osjećati se kao u vlastitoj zelenoj mirnoj oazi. Voda se obavija oko velikih stabala koja su bila prisutna na tom mjestu i koja su sačuvana. 

Što odabrati - stan ili kuću?

 | Autor: facebook facebook

Ova nepretenciozna kuća okružena je netaknutom prirodom i vodom, a ima i veliku terasu povezanu s reflektirajućim bazenima. Kometatore nije oduševila ova kuća, a ni mi ne možemo reći da je jedna od onih kuća koje oduzimaju dah svojom ljepotom.

Možda vas zanima Zakorači u najveću kuću koja se ikada pojavila na tržištu - a cijena joj je 350 milijuna dolara Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: facebook facebook

Koliku pažnju plijeni eksterijer toliku i interijer. U unutrašnjosti se nalazi dnevni boravak koji ima vrlo otvoren i prozračan raspored s prozorima do visine stropa. Kuća djeluje sivo, nema nikakvih jarkih ili pastelnih tonova koji bi joj udahnuli živost i potrebnu dinamiku.

 | Autor: facebook facebook

Čak i oko blagavaonskog stola najveću pažnju oduzimaju nam visoki betonski stupovi baš kao i izvana. Ne želimo se u blagavaonskom prostoru koji služi za zabavu i druženje osjećati kao u skladištu sa hrpom betona. Kada bi ovdje mogli zamisliti kamin, moderne linije i tople boje zasigurno bi ukupan dojam bio bolji.

Možda vas zanima Vila Kristen Stewart od 6 milijuna dolara plijeni pažnju: Kuhinja je postala predmet rasprave Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: facebook facebook

Čini nam se kako nema dovoljno detalja i boja te nije nalik na kuću u kojoj možemo lako zamisliti da vlada obiteljska harmonija. Mnoštvo komentatora upravo zbog toga kaže kako je preskupa za ono što nudi, jer zaista, tko želi platiti milijune za kuću koja izgleda poput nedovršenog skladišta? Što ti misliš? Sviđa li ti se ili bi za svoj "dream home" izabrala nešto drugačije?

U novom epizodi showa "miss7live" s Nevenom Rendeli i gostima briljala je Antonija Blaće

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE

 

 

Photo: facebook

Komentari 0