Life&style

Predivan restoran u centru ima ljetni meni - naručile smo predjela, glavna jela i deserte - evo naših dojmova

  • Možda jedan od najdražih zadataka novinarki miss7 je isprobavanje novih jela
  • Zato smo s veseljem otišle i naručile novi ljetni meni restorana ReUnion u hotelu Canopy by Hilton u Branimirovoj
  • Što nas je najviše oduševilo? Rolice brancina sa šparogama, ledeni cheesecake, sirovi kolač od badema ili fuži s pestom i vlascem? Pročitajte!

Tamo gdje je novi meni, miss7 mora biti tamo, a restoran ReUnion u hotelu Canopy by Hilton upravo je objavio vrlo zanimljiv novi jelovnik chefa Domagoja Pohilja. Eat, Drink, Smile (Jedi, pij, smij se) moto je restorana i baš smo to poželjele prošlog sparnog petka - pojesti nešto fino, popiti super koktel i zabaviti se na početku vikenda. 

 | Autor: Lako smo u Branimirovoj ulici pronašli restoran, a kad smo ušle, dočekala nas je ugodna atmosfera i nevjerojatno zanimljivo, čak i pomalo eklektično uređen prostor - elegantan, moderan, ali i s kutcima koji su nas neodoljivo podsjetili na bakinu kuhinju: teglice turšije na policama, stari pisaći stroj na stoliću, kutija 505 sa crtom bombona, kave u limenci...

 | Autor: Veseli čovjeka, baš kao i usluga konobara - pristojna, ugodna i nenametljiva, a opet pri ruci za sve što nam je moglo zatrebati. 
Ali, kako je prošlo ono zbog čega smo došli? Kakvog je okusa i kako izgleda novi ljetni meni? 

Zanimljive kombinacije - savršeni okusi 


Bilo nam je teško odlučiti što ćemo naručiti jer su sva jela obećavala - osvježavajuće salate, lagana, hranjiva glavna jela, zamamni deserti... Onda smo obje odlučile naručiti sve različito, da možemo isprobati što više jela 'kradući' jedna drugoj iz tanjura. 
 Za predjelo smo naručile salatu od kvinoje i fuže sa sušenim rajčicama.

 | Autor:

Kvinoja u salati je obogaćena kremom od mrkve, ukiseljenim povrćem, mango dressingom, a sadrži i tofu. Kombinacija okusa je iznimno zanimljiva - nikad nismo probale nešto slično, a krema od mrkve je kako neočekivana, tako i božanstvena. Jesmo li rekli da tanjur izgleda kao malo umjetničko djelo?! A tako je izgledalo i naše drugo predjelo, fuži sa sunčanim rajčicama preliveni zamamnim i tako osvježavajućim pestom od pistacija i vlasca.
 | Autor: ReUnion; missMIND ReUnion; missMIND Fuži sa sunčanim rajčicama i pestom od pistacija i vlasca
Dok smo jele fuže, našalile smo se da bismo, da znamo kuhati, ovo jelo svakako sebi pripremale barem jednom tjedno, a ovako ćemo morati dolaziti u ReUnion, što nam opet neće teško pasti. 
Kako smo ušli u tople mjesece, ovo jelo savršeno paše jer je tako lagano i osvježavajuće, a moramo priznati da je pesto čisto savršenstvo.  

More u Zagrebu 


Ljeto je tu i za glavno jelo odlučile smo naručiti morske delicije -  lignje s blitvom i krumpirom - tradicionalno jelo koje je chef ReUniona podignuo na sasvim novu razinu dodajući kapare i pečeni limun. Da se razumijemo, lignje s blitvom su i inače super jelo, ali arome i svježina limuna i kapara dale su mu sasvim iznenađujući, čaroban okus kakav malo tko može postići kod kuće. 
A tek drugo glavno jelo - rolice brancina punjene šparogama s krumpir pireom s kozicama i komoračem kao prilogom tako je fantastična kombinacija okusa da se jednostavno nismo mogle nadiviti.
 | Autor: Rolice brancina punjene šparogama s krumpir pireom s kozicama i komoračem
Nježne rolice ribe savršeno se stapaju s gorkastim okusom šparoga, a ovakav pire nikad nismo mislile da ćemo probati u životu. Definitivno se vraćamo po još. 

 

Jedi, pij, smij se nije samo slogan 

Iako hranjiva i bogata okusima, ova jela nisu teška već su nevjerojatno lagana i nježna, što je super ne samo za probavu i što nakon jela nema osjećaja težine, već i zašto što smo poželjele isprobati i deserte. Obje obožavamo slatko i odlučile smo isprobati tri deserta -  zaleđeni cheesecake, voćnu pitu i Raw Almond kolač. Što da vam kažemo? Cheesecake je božanstven - nije presladak, bolji je od sladoleda, s tim da nemate grižnju savjesti dok ga jedete jer je zaslađen medom, a keksi za podlogu su bezglutenski.
 | Autor: Zaleđeni cheesecake s medom i bezglutenskim keksima

Voćna pita također ima sve prave odlike prave ljetne slastice - bobičasto voće joj daje svježinu i okus, a afogatto coretto (napitak koji spaja espresso i liker od badema) zanimljivu aromu, dok je preljevena crème frâiche nježna, mirisna i prava raskoš za nepce.
Row Almond je top! Kolač miriši na liker od badema, u kuhinji ReUniona sami rade bademovo brašno, a bogata čokolada se sjajno slaže s ostalim sastojcima. Nazire se i miris agruma, dok dodatnu dozu ljetne svježine daje umak od naranče. Moramo reći i da je ovaj kolač je nevjerojatno sočan i da se ne sjećamo kada smo zadnji put toliko uživale u desertima.

Nakon slatkoga, odlučile smo to poslijepodne živjeti po motu restorana - Jedi, pij, smij - se pa smo naručile fenomenalne koktele - i zadovoljne nakon sjajne hrane dugo razgovarale i puno se smijale.  

Photo: ReUnion; missMIND

Komentari 0