Life&style

Poznata splitska gelateria ima novi okus sladoleda kakvog nema nigdje: "Prvi smo u svijetu!"

  • Neobični okusi sladoleda uvijek su bili mamac za ljubitelje sladoleda koji su spremni pomaknuti svoje granice
  • Tako je poznata splitska gelateria "Bili san" odlučila kreirati sladoled s okusom piletine
  • Sladoledarnica se hvali da su prvi u svijetu proizveli taj okus, a reakcije oni koji su ga probali su različite 

Neobični pa i bizarni okusi sladoleda nisu rijetkost u svijetu pa se tako i u Hrvatskoj tu i tamo netko ohrabri u ponudu staviti nešto što naizgled djeluje nespojivo. Na takav se potez odlučila i pooznata splitska gelateria "Bili san", smještena nadomak Marmontove. 

Naime sladoleradnica je upravo u redovnu ponudu ubacila sladoled s okusom - piletine. I uz to su stavili poruku "Prvi u svijetu. Limited edition". 

Iz gelaterije su u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju otkrili kako su došli na ideju napraviti sladoled s okusom piletine: "Naš mladi meštar poželio je napraviti okus koji nema nitko na svijetu i sam je izmislio formulu za sladoled od piletine." Iz "Bilog sna" kažu da su reakcije različite: "Okus je zanimljiv. Neki kažu da je fenomenalan, neki kažu 'okej je', a ima ih koji priznaju da ga ne mogu pojest".

Možda vas zanima Kremasti sladoled s indijskim oraščićima zvuči tako dobro, a za pripremu treba samo 20 minuta Rubrika Life&style Life&style

Inač, sladoled u gelateriji "Bili san" na glasu je kao jedan od najboljih u Splitu, a nerijetko imaju okuse kakvi se ne mogu pronaći na drugim mjestima. Tako su primjerice ponosni na svoj sladoled od crnog sezama. 

Zanimljivog je izgleda, okusa i naziva sladoled Don Vito Corleone, a osim neobičnih kombinacija, tu su i provjereni klasici pa će se svaki ljubitelj sladoleda u gelateriji "Bili san" osjećati kao u raju.

Photo: Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Crni

    Jel može sladoled s okusom ćevapa s lukom, a s preljevom od Žuje?