- Indijski oraščići su nam uvijek toliko zarazni da ih jednom kad krenemo ne možemo prestati jesti
- Što onda reći na kombinaciju oraščića i sladoleda? To ne zvuči nimalo dobro za našu liniju
- Ipak, sladoled je toliko dobar da ćemo se sve žrtvovati za par kuglica, a missGASTRO otkriva recept
Nekad temperature iznad 25 stupnjeva i nisu loše jer imamo opravdanje za neograničeno uživanje u sladoledu... Iako se u nekoliko zagrebačkih slastičarnica može pojesti zaista vrhunski sladoled, povremeno guštamo i u onome koji radimo sami.
Za pripremu ove verzije s indijskim oraščićem nije potreban aparat za sladoled, a sam proces traje 20-ak minuta. Količina je dovoljna za šest serviranja - taman za jedno malo obiteljsko okupljanje.
Sastojci:
- 300 ml mlijeka
- 30 g šećera
- 300 ml slatkog vrhnja
- 50 g indijskih oraščića
- 1 jaje + 2 žumanjka
- 1 žlica instant kave
Priprema:
- mlijeko s polovicom šećera i miješaj dok se ne rastopi. Makni s vatre kad zavrije pa umiješaj instant kavu.
- U posudu ulij vodu, pričekaj da proključa, a potom u dubokoj zdjeli na pari skuhaj jaje i dva žumanjka. Dodaj i pripremljenu mješavinu mlijeka i kave. Miješaj dok se krema ne zgusne, ali pazi da ne zakuha jer bi se mogla zgrudati i podsjećati na omlet.
- Istuci slatko vrhnje s preostalih 15 g šećera pa umiješaj nasjeckane indijske oraščiće. Tučeno vrhnje ne bi trebalo biti previše čvrsto kako bi ga mogla lagano umiješati u pripremljenu kremu.
- Postepeno u kremu dodaj tučeno vrhnje i lagano miješaj. Prebaci u plitku posudu, pokrij i stavi u zamrzivač na nekoliko sati.
- Bilo bi dobro da sladoled barem dva puta promiješaš tijekom zamrzavanja.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.