Life&style

Poslušaj Urbanovu pjesmu koja je osvojila Porin i pogledaj tko je na dodjeli privukao pažnju outfitom

  • Iza nas je još jedna dodjela nagrade Porin
  • Najboljom je pjesmom proglašena "Sama" Damira Urbana
  • Crvenim su tepihom prošetala brojna estradna lica, a posebnu je pažnju svojom haljinom plijenila Indira Levak

Jučer je održana 29. dodjela nagrade Porin. Ceremonija se održala u dvorani Gradskog vrta u Osijeku gdje su se okupili najuspješniji hrvatski glazbenici protekle godine, a voditelji su bili poznati dvojac - Iva Šulentić i Ivan Vukušić.

I dok su posljednje dvije godine vladala ograničenja, na ovogodišnjem je Porinu sudjelovala i šira publika koja je uživo mogla svjedočiti koja je to pjesma proglašena pjesmom godine.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Riječ je o pjesmi "Sama" koju izvodi Urban&4, a uz nju su nominirane bile i pjesme "Ptice" Matije Cveka, "Jel' ti reka' 'ko" Petra Graše, "Poljubi me za kraj" grupe Silente i "Lažu fotografije" u Gibonnijevoj izvedbi.

Za pobjedničku je pjesmu glazbu i tekst napravio Damir Urban, dok je za spot bila zadužena njegova supruga Milica Czerny Urban.

Albina Grčić Možda vas zanima Nije loša utješna nagrada za Albinu: Porin za najboljeg novog izvođača Rubrika Stars Stars

Pjesma je u pola godine prikupila gotovo 400 tisuća pregleda na YouTubeu pa mnogima, kako pišu mediji, i nije toliko poznata, a javnost se pita zašto se nagrade ne dodjeljuju za one popularnije.

 | Autor: Pixsell Pixsell

S druge pak strane Matija Cvek s pjesmom "Ptice" prikupio je dva milijuna pregleda u godinu dana, dok je Grašo do tog broja pjesmom  "Jel' ti reka' 'ko" došao u tri mjeseca.

No, broj YouTube pregleda i nije baš mjerodavna činjenica koja bi odlučivala o ishodu nagrade jer o tome odlučuje struka pa tako ponekad postoji razlika između umjetničkog i komercijalnog uspjeha. "Sama" je pjesma posvećena ženama, a u spotu se pojavljuje njih 11, među kojima i Belma Džomba. Prikazuje se krhkost i snaga žena, njihove intimne priče i ono što žene univerzalno povezuje.

Osim Porina za najbolju pjesmu, osvojio je Urban i Porin za album godine, ali i najbolji rock album, kojim je proglašen njegov  "Lipanj, srpanj, kolovoz". Nominirani su pritom bili i album "Dedicated" dvojca 2 Cellos, "Domovina" grupe Mayales, "Ladies" Matije Dedića i "Let me panic" u izvedbi Bad Daughter.

Uz Urbana, za najbolji rock album nominiran je i "Domovina" grupe Mayales i "Konstatacija jedne mačke" Zdenke Kovačiček.

Nominirani za najbolji album pop glazbe bili su "Izbirljivo i slučajno" Matije Cveka, "San" Saše Lozara i "Što me čini sretnom" Tine Vukov, a Porin je kući odnio Matija Cvek. On je ujedno i dobitnik Porina za muški vokal, dok je najbolja ženska izvedba bila Dunje Ercegović iz grupe Bad Daughter s pjesmom Favorite Game, a uz nju su nominirane bile Vanna i Daria Hodnik.

Najboljim je novim izvođačem proglašen Filip Rudan uz kojeg su nominirani bili Eric i Nela. Dodijeljeni su i Porini za životno djelo koje su dobili Jura Stublić, Vera Svoboda i, posthumno, Aki Rahimovski

Kad je riječ o dotičnome crvenom tepihu, na njemu su se prvi puta u javnosti zajedno pojavili 22-godišnji Filip Rudan i njegova zaručnica Tara. Dok se Filip odlučio za ležerno izdanje u kojem je kombinirao smeđe hlače i poluotvorenu košulju neobičnoga uzorka i plave boje preko koje je nabacio kožnu jaknu, njegova bolja polovica odlučila se za sofisticiraniji look pa odjenula bijelu haljinu dužine do koljena na koju je obula visoke crne i trendi čizme.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Na tepihu se posebno istaknula Indira Levak koja je prošetala u zanimljivom izdanju - kratkoj zelenoj haljinici s velikom mašnom oko dekoltea u kojoj je pokazala svoju vrckavu, živu i zanimljivu osobnost i stil.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Vanna je pak odjenula haljinu sa šljokicama koja seže do koljena i oduševila nepogrešivom elegancijom.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Mia Dimšić pojavila se u elegantnoj, uskoj i crnoj haljini s blagim puf rukavima uz koju je kombinirala upečatljive naušnice.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Ove godine bilo je 260 prijavljenih albuma, 381 skladba za Pjesmu godine i 93 prijave za kategoriju Novi izvođač.

Možda vas zanima 3 stajlinga s ovogodišnje dodjele Porina koja su imala najviše komentara Rubrika Moda Moda

Na velikoj pozornici dvorane nastupili su brojni glazbenici među kojima i Ana Opačak, Gibonni, Ivanka Mazurkijević, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, Matija Cvek, Mayales, Saša Lozar, Silente, Šimun Matišić, Tina Vukov, Nela, TS Berde Band, Urban&4, Vanna i Zvonimir Šestak.
 

 

Photo: Pixsell

Komentari 0