Life&style

Poslušaj: Billie Eilish je izbacila novu pjesmu u kojoj spominje slučaj Roe protiv Wadea i suđenje Johnnyju Deppu

  • Billie Eilish je bez prethodne najave u četvrtak objavila dvije nove pjesme 
  • U prvoj pjesmi, "TV", ona se poziva na aktualne događaje u Americi
  • Jedan stih govori o tome kako je "internet poludio za suđenjem slavnih glumaca dok se u isto vrijeme opoziva presuda koja je jamčila pravo na pobačaj

Billie Eilish je u četvrtak, bez ikakve ranije najave, objavila dvije nove pjesme. Na svome Instagramu podijelila je: "malo iznenađenje za vas! DVA NOVA!!!! “TV” i “30.”!!! Ove pjesme mi puno znače. Tako sam sretna što su vaše."

Predstavljamo EILISH, debitantski miris od Billie Eilish, sada dostupan u Douglasu diljem Europe

Dvadesetogodišnja dobitnica Grammyja pretpremijerno je izvela "TV" 7. lipnja tijekom svoje turneje u Manchesteru u Engleskoj."Ovo smo upravo napisali i samo smo htjeli svirati za vas", rekla je publici, misleći na sebe i svog brata/suradnika Finneasa O'Connella.

Akustična balada oslikava pjevačicu u iscrpljujućoj i nezdravoj vezi. Eilish spominje samodestruktivne instinkte, uključujući utapanje "kako ne bih morala gledati kako odlaziš" i izgladnjivanje "samo zato što si ljut na mene".

U drugom stihu, ona se također referira na dva aktualna događaja koji su zaokupili ne samo Ameriku, već svijet posljednjih mjeseci: odluka Vrhovnog suda da poništi Roe protiv Wadea, 50 godina star slučaj koji je legalizirao pobačaje u SAD-u na federalnoj razini i suđenje Johnnyju Deppu za klevetu protiv Amber Heard.

Wolf cut frizura je u trendu Možda vas zanima Wolf cut frizure preuzele su Hollywood, zabavne su i razigrane - i slavne djevojke ih jako vole Rubrika Beauty Beauty

"I bit ću u poricanju barem neko vrijeme / Što je s planovima koje smo napravili? / Internet je poludio gledajući filmske zvijezde na suđenju / Dok poništavaju Roe protiv Wadea," pjeva Billie u drugom stihu. Eilish je izvela pjesmu samo tjedan dana nakon što je porota utvrdila da su i Depp i Heard odgovorni za međusobnu klevetu.

Tijekom nedavnog intervjua za NME, Billie je ponudila objašnjenje teksta.

"Bila sam u stanju depresije, gubeći vlastita prava na vlastito tijelo, a onda bih otišla na internet i ljudi bi davali svoje mišljenje o ovom suđenju", rekla je. "Koga je briga? Žene gube prava na svoja tijela, pa zašto onda govorimo o brakorazvodnim procesima slavnih? Koga briga?" Dodala je: "Pustite ih neka sami riješe svoje stvari. Internet me ponekad užasno nervira."

Prema NME-u, brat i sestra napisali su pjesmu "usred nedavnog razlaza s glumcem Matthewom Tylerom Vorceom", s kojim je Eilish navodno hodala oko godinu dana. 

 

Photo: Instagram @billieeilish

Komentari 0