Life&style

Poslastica za ljubitelje horora! Ovih 7 podcijenjenih filmskih trenutaka toliko su zastrašujući

  • Zastrašujuća scena iz 'Isijavanja' u kojoj Jack Nicholson sjekirom razbija vrata dobro je poznatima i onima koji nisu ljubitelji hororaca
  • No, nisu sve strašne scene doživjele istu slavu. Štoviše, mnoge od njih su prošle ispod radara
  • Kako bi ispravili tu nepravdu, u nastavku ti otkrivamo sedam scena koje su izabrali pravi ljubitelji ovog filmskog žanra

Strašne morske psine, egzorcizam, ubojstva pod tušem... navedene scene dio su nekih od najstrašnijih horora na svijetu, a postigle su toliku popularnost da su postale i dio pop-kulture. No, nisu sve 'strašne scene' dobile pažnju (a ni slavu) koju su zaslužile. Tako je popularna stranica BuzzFeed upitala korisnike svog foruma koji su to zastrašujući kadrovi prošli ispod radara, a njihove odgovore otkrivamo ti u nastavku. 

Možda vas zanima Gledanje horora izgleda pomaže u gubljenju kila - ali ima i drugih utjecaja na tvoje tijelo Rubrika Life&style Life&style

1. Hod niz stepenice, Egzorcist (1979.)

"Postoji toliko klasičnih scena, ali smatram da je s vremenom scena kada se na rukama spuštala niz stepenice zasjenjena. Doslovno me proganjala godinama", istaknuo je jedan korisnik. 

2. Kyrina kutija, Šesto čulo (1999.)

"Znam da danas ljudi ovaj film ne smatraju "zastrašujućim", ali scena koja me uznemirila je kad je Mischa Barton ispod kreveta te pruži Coleu kutiju s video vrpcama koje otkrivaju pravi razlog njezine smrti. Kao novopečenu mamu cijela me ta scena ohladila do srži", priznala je jedna korisnica.

Možda vas zanima Sjećaš li se zastrašujućeg horora 'Isijavanje'? Evo kako danas izgledaju blizanke iz filma Rubrika Stars Stars

3. Gdje su baterije?, Dječja igra (1989.)

"U originalu, kad Andyjeva mama pokuša pokrenuti Chuckyja lutka proizvede glasove, ali kad krene izbaciti njegovu kutiju baterije ispadnu. Što znači da lutka funkcionira bez ikakvog izvora napajanja! Svaki put me prođe jeza", priznao je treći korisnik.

4. Što se to nalazi na ekranu?, Zla kob (2012.)

"Ovaj je cijeli film u načelu podcijenjen, ali  postoji scena kad glavni lik na ekranu računala ugleda lice zlikovca i to je užasavajuće", istaknuo je četvrti korisnik.

5. Koš za smeće, Audicija (1999.)

"Ovaj je film u cjelini prava noćna mora. Počinje tako suptilno, a estetika je uglavnom mirna, ali kada se radnja zaplete postane zastrašujuće. Nakon ovog filma nikada više nisam gledao kante za smeće na isti način", razotkrio je svoj strah peti korisnik.

Možda vas zanima Obitelj u panici! Opsjeda ih 'ukleta' lutka Else iz Snježnog kraljevstva... Rubrika Life&style Life&style
 

6. Ples smrti, Suspiria (2018.)

"Scena u kojoj je tijelo jedne plesačice nasilno izvijeno i iskrivljeno do neprepoznatljivosti kao rezultat poteza druge plesačice me prestrašila. To je jedan od mojih najdražih filmova, ali svaki put kad ga ponovno gledam, moram preskočiti tu scenu jer mi je to jednostavno previše", priznao je šesti korisnik.

7. Početak, Oni dolaze (2015.)

"Početni kadar djevojka bježi od tko zna čega i konačno dolazi do jezera gdje zove roditelje da se oprosti s njima. Potom skok i prelazak na kadar gdje leži mrtva s nogama uvijenima u koljenu. To me potreslo", zaključila je još jedna korisnica.

Možda vas zanima Jesu li zvijezde pogodile? Horoskop otkriva tvoje najveće strahove Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0