Life&style

Pošalji nam fotku iz svoga grada i osvoji vikend na moru za dvoje i korištenje SEAT Arone tjedan dana!

  • Ako se dosad nisi zaljubila u street art, nakon našeg malog izazova to će se sigurno promijeniti
  • Izazivamo te da u svom gradu otkriješ neki novi svijet, uslikaš i pošalješ nam omiljeno street art djelo, a mi jednu sretnicu ili sretnika nagrađujemo vikend putovanjem iz snova za dvoje!
  • Možda ćeš baš ti imati priliku odmarati za vikend u luksuznom hotelu Radisson Blu Resort & Spa u Splitu i prva kroz sedam dana isprobati novu SEAT Aronu!

Izazovna godina iza nas nagnala nas je da preispitamo svoje kriterije i dovela do redefiniranja vrijednosti do kojih držimo i stvari kojima se divimo. Shvatili smo koliko su nam važni bliski ljudi,  spoznali da luksuz nije samo nešto što blješti, a umjetnički sadržaj koji konzumiramo nešto što se može uzeti zdravo za gotovo. 

Da se umjetnost može naći na svakom koraku, dokaz je i prekrasna ulična umjetnost koja u svijetu krasi brojne lokacije, arhitekture, zidove... neke su s vremenom postale simbol svog grada, dok su neke toliko zanimljive da ih turisti nikako ne mogu zaobići. 

Umjetnost stvorena za svačije oči

Iako je street art sveprisutan u cijelom svijetu, popularnost njegova umjetničkog izraza relativno je novija. Street art se počeo razvijati 1970-ih u New Yorku, a tek je odnedavno postao društveno prihvaćen i poštovan i u Hrvatskoj. Zagreb krije brojne lokacije na kojima se mogu razgledati prava umjetnička djela na otvorenom, poput djevojke usnule na zgradi Autonomnog kulturnog centra Medika, velikog plavetnog kita koji plijeni pažnju s galerije Gradec na Gornjem gradu ili šarolikog murala oslikanog na zidu ispred Muzeja suvremene umjetnosti.

Razlika između street arta i tek zašaranog zida je velika. Uličnu umjetnost, onu naslikanu na za to predviđenim prostorima ne smije se zamijenjiti s vandalizmom. Istinska street art djela vrlo su kompleksna i za izvedbu vrlo zahtjevna i stvorena da uljepšavaju grad, a ne ga nagrđuju. Ljepota street arta je u tome što nikada nije stvoren radi novca, nego radi slobode izražavanja i kreiranja identiteta. Namijenjen je širokoj publici, a ne za privatnu kolekciju pojedinca. Umjetnici se svojim djelima obraćaju direktno ljudima.

Uključi se u nagradni natječaj

Sigurno si šetajući gradom i sama zamijetila neki od brojnih street art djela koja pričaju svoju priču i u mnogim slučajevima prenose poruku. Zato te ovim putem pozivamo da u svom gradu otkriješ neki novi svijet, da pronađeš street art djela koja su na tebe ostavila najveći utisak ili omiljena street art djela iz drugih gradova naše zemlje. Ponavljamo, vandalizam nas ne zanima, molimo te da nam pošalješ samo istinska street art djela kreirana na za to predviđenim površinama.   

Uključi se u naš nagradni natječaj koji traje 14 dana, od 1. listopada do 14.listopada 2021., uslikaj i pošalji nam fotografiju street arta koji te oduševio, a mi najkreativniju sliku nagrađujemo. Ne samo da ćeš ti i tvoja pratnja provesti vikend u luksuznom hotelu Radisson Blu Resort & Spa u Splitu, već ćeš dobiti priliku u Split otputovati s novom SEAT Aronom! Da, dobro si čula – mi ćemo ti posuditi ovaj prekrasan auto na tjedan dana za tvoj odmor iz snova, a na tebi je samo da se potrudiš stvoriti nezaboravne uspomene, jer to i je bit putovanja.

 

DOBITNICA NATJEČAJA JE: 

Lea Cindrić, Rijeka

 | Autor: SEAT Arona

Prijavi se ovdje!

Pravila natječaja pročitaj ovdje.

Photo: None

Komentari 0