Life&style

Popijte vodu s limunom svaki dan! Evo i zašto…

Vrijeme je da vodu s limunom počnemo shvaćati ozbiljnije jer je ona puno više od pukog osvježenja.

Iako ju često stavljaju u isti koš s trendovskim zdravim namirnicama poput smoothieja od kelja, chia sjemenki i drugih, ovo su razlozi zbog kojih biste vodu s limunom trebali uključiti u svoju svakodnevicu.

PODIŽE IMUNITET

Možda najvažnije, limun podiže imunitet. Vaš imunološki sustav vas štiti od bolesti boreći se protiv bakterija i slobodnih radikala. Kako bi se vaš organizam uvijek uspješno borio protiv bolesti, ojačajte ga dnevnom dozom vitamina C. Jedan limun sadrži gotovo 31 mg vitamina C pa istisnite ga malo u svoju vodu kako biste istisnuli potencijalne prehlade i gripe iz svog života.

 | Autor: Splash Splash POMAŽE PROBAVI

Zbog svog kiselog okusa, limun vam možda neće biti prvi izbor kada se oglasi vaš želudac. No, limun zapravo pomaže smiriti želudac. Prema Ayurvedskim učenjima, koji se baziraju na holističkom iscjeljivanju uma i tijela, važno je svako jutro popiti čašu tople vode s limunom jer ono stimulira probavu.

UKLANJA MUČNINU

Imate jutarnju mučninu ili vam je loše od putovanja? Američki institut za rak preporuča limun kao hranu koja je dobra za želudac. Čaša vode s limunom neutralizirat će kiselinu u želucu i smanjiti mučninu.

POVEĆAVA HIDRATACIJU

Iako većina ljudi zna koliko je važno svakodnevno unositi dovoljno tekućine u organizam, često se ne pridržavaju toga. Najčešće je razlog okus koji voda nema. Dodate li limunovog soka, voda vam više neće biti tako neprivlačna, a još će vas dodatno osvježiti.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0