Life&style
Popečci od krumpira

Popečci od krumpira i mladog luka sa zelenim umakom - savršeno!

  • Krumpir volimo na sve načine, popečci su samo jedan od njih
  • Fini okus ovima dat će mladi luk pomiješan s ribanim krumpirima
  • Završni touch: prelij ih umakom od avokada

Ovi su popečci brzo gotovi, a odlično se slažu s "majonezom" od avokada. U popečke možeš dodati i omiljeno začinsko bilje, poput origana ili timijana, a čak možeš staviti i sitno narezanu pancetu kako bi upotpunila okus. Recept je osmislila kolumnistica missGASTRA Laura Roman.

Ova količina dovoljna je za 6 popečaka srednje veličine.

Sastojci:

• 2 krumpira srednje veličine

• 1 mladi luk

• 1 jaje

• 2 žlice krumpirovog škroba

• 2 žlice bezglutenskog brašna

• 1 avokado

• ½ - 1 žlica maslinovog ulja

• 1 žličica jabučnog octa

• sol, papar

Recept koji će upaliti u svakoj prilici: sočni složenac od pečenog krumpira, sira i slanine

Umak od avokada | Autor: Shutterstock Shutterstock

Umak od avokada lijepo će upotpuniti okus krumpirovih popečaka

Priprema: 

1. Krumpir oguli, operi i ugrubo naribaj. U posudu s krumpirom dodaj hladne vode te ga malo isperi. Ocijedi ga među rukama i stavi u čistu posudu.

2. Mladi luk nasjeckaj te dodaj u posudu s krumpirom. Dodaj 1 jaje, sol, te brašna. Sve dobro promiješaj. Trebala bi nastati smjesa koja je lagano ljepljiva i koja dobro drži oblik kada ju se stisneš. Oblikuj 6 popečaka podjednake veličine.

3. U tavi zagrij malo ulja, dovoljno da prekrije dno tave, te stavi peći popečke. Kada ih staviš u tavu lagano ih stisni kako bi imali ravniji oblik. Peci na srednje laganoj vatri dok ne postanu zlatni s obje strane. Izvadi ih na papirnati kuhinjski ručnik da se višak ulja može ocijediti.

4. U međuvremenu, u zdjelicu dodaj avokado (ja sam koristila jedan manji Hass avokado) i zgnječi ga. Dodaj maslinovo ulje, jabučni ocat, sol i papar i sve dobro izmiješaj.

5. Popečke servirajte odmah, dok su još mlaki. Dobar tek!

Photo: Shutterstock

Komentari 0