Life&style

Pomozite svom ljubimcu! 5 savjeta kako ublažiti psu stres za Staru godinu

  • Uskoro nam se bliži „najluđa noć u godini“ 
  • Pit ćemo šampanjac, nešto fino jesti, a u ponoć – naravno - uživati u vatrometu 
  • Međutim, što je s našim četveronožnim ljubimcem – koji će vjerojatno jadan drhtati od straha zbog petardi…

Ono što je za nas ljude lijepa zabava, za psa može biti totalna noćna mora. Naime, petarde i buka vatrometa često su povezani s golemim stresom kod naših četveronožnih prijatelja. S ovih 5 savjeta možeš umiriti svog psa te mu priuštiti manje stresnu novogodišnju noć. 

1. Skretanje pažnje i zabavljanje 

Pokušaj se zabavljati sa psom u blagdanske dane što je više moguće – kako bi mu skrenuo pažnju. Idi puno šetati s njim. Tako će mu se skrenuti pažnja od pucnjave. 

via GIPHY

2. Hrana i slastice 

Dobra hrana, a osobito slastice koje najviše voli također će mu skrenuti pažnju te će ga primiriti. 

Možda vas zanima Ovi psići doslovno stanu u šalicu: upoznaj 10 najslađih minijaturnih pasmina pasa Rubrika Life&style Life&style

3. Posebna tehnika omatanja 

Navodno ova posebna tehnika omatanja pomaže pri tome da smiri psa kad je vani vatromet. Tako se vrši lagani pritisak na psa te je ova tehnika slična grljenju. Stimuliraju se posebne akupresurne točke te to smiruje četveronošca. Bandaža neka bude na njemu oko 15 minuta. Važno je da psa ne ostaviš samoga dok nosi „zavoj“. 

4. Kapljice za smirenje 

Kapljice za smirenje mogu pomoći i kod životinja. Naravno, prije se moraš savjetovati s veterinarom. 

Možda vas zanima Tvoj pas te razumije bolje nego misliš, otkrili su znanstvenici. Evo kako su reagirali na određene riječi Rubrika Life&style Life&style

5. Dugačka šetnja 

Ako ćeš se dugo šetati sa psom i dobro ga izmoriti, to će itekako pomoći. Naime, nakon toga će se pas htjeti odmoriti te će se manje baviti svojim strahom.   

via GIPHY

Photo: Matthew Henry/Unsplash

Komentari 0