Life&style
1/9

Pom Pom Land - dekoracije koje će svaka mladenka poželjeti

Iza brenda Pom Pom Land krije se Arijana Rabar koja je ovaj projekt započela prije otprilike dvije godine. Samom nastanku Pom Pom Landa prethodilo je i i veliko istraživanje jer kako sama Arijana kaže: „Nije papir samo papir“, referirajući se pritom na materijal od kojeg izrađuje svoje dekoracije za interijere. O kakvim se dekoracijama radi, saznajte u ovom intervju, no otkrit ćemo vam da će ih posebno voljeti mladenke i djevojke koje sanjaju o vjenčanju iz snova.

Što sve imate u ponudi?

Nisam se htjela previše širiti, iako mi je zanimljiva cijela priča oko vjenčanja (još kao mala sam sanjala da ću imati robnu kuću u koju bi djevojka ušla, a izašla tip-top spremna za vjenčanje), pa sam ostala uglavnom na pomponima i stvarima koje se nadopunjuju kao dekoracija, pa tako imamo papirnate girlande, vjenčani buketić od pompona i papirnate lanterne.

 | Autor: Ana Šesto Ana Šesto Kako je došlo do ideje?

Moram priznati da nisam ja u tome imala prste, nego moja teta, koja mi je podizala raspoloženje kad sam ostala bez posla i jedno jutro me nazvala i pitala jesam li čula za pompone. Naravno da sam prvo pomislila na vunene pompone, popularne cofleke sa zimskih kapa i rekla - pa naravno da jesam. Na pitanje bi li se htjela time pozabaviti, budući da je to u Njemačkoj pravi hit, odgovorila sam kako ne znam baš. Moram priznati da sam ostala zabezeknuta kad sam otkrila šareni svijet pompona. Znala sam da to postoji, ali sam prvi put onako ozbiljno prostudirala sve mogućnosti i bilo mi je kao da sam otvorila osunčani prozor iza kišnog dana.

Što vam služi kao inspiracija?

Sve! Priroda, trendovi, časopisi, Internet. Kod pompona zaista nije bitno, jedino što primjećujem je promjena boja koje se naručuju u sezonama, jer i kod nas mladenke sve više prate trendove, što me posebno veseli! Najdraže mi je kad se maknu od dosadne bijele i roze i hrabro iskombiniraju vesele boje kojima će ukrasiti vjenčanje!

 | Autor: Marko&Vanja wedding photography Marko&Vanja wedding photography

Koje materijale koristite u izradi (kakve su boje)?

Pomponi se rade od specijalnog papira, vrlo tankog, ali izdržljivog, bez dodataka kemikalija. Meni je bilo vrlo bitno da mi papiri imaju eko certifikat. Postoji paleta od preko 20 boja, zajedno s perlastim i metalik bojama.

Kako izgleda proces izrade i koliko traje?

Papir se reže na željene dimenzije u desetak slojeva, te se slaže u lepezu. Na sredini se učvrsti žicom, kojoj je napravljena očica kako bi se lakše objesio gotovi pompon, te se obrežu rubovi. Postupak zvuči lako, a moram priznati da je i meni nakon dvije godine postao rutina, ali složiti te tanke papire, a da ostane uredno, nije nimalo lako. Uz to vam trebaju i vrlo oštre škare (moje idu svakih mjesec dana na oštrenje, a promijenila sam ih već četiri ili pet) i jaka ruka, jer je papir čvrst, iako je tanak. Za svaki pompon mi treba desetak minuta, neovisno o veličini.

 | Autor: Ivana Livada Photography Ivana Livada Photography

Kakav vam je profil dosadašnjih kupaca i koja vam je ciljana publika?

Najviše naravno budući mladenci. No, ima isto tako i mama, koje kupuju dekoraciju za dječje rođendane, ali i poduzetnika, koji ukrašavaju izloge. Nemam ciljane publike, jer su pomponi za sve, ali naravno da se najviše cilja na recimo djevojačke večeri i sama vjenčanja, jer su to i najveće dekoracije, zbog velikih prostora i broja ljudi.

Imate li neku zanimljivu anegdotu bilo uz samu izradu, prodaju ili susret na ulici?

Prošle godine je jedna pedantna Slovenka, buduća mladenka, čekala  skoro četiri mjeseca jer je htjela baš određenu boju, koju taj tren nismo imali. Budući da je vjenčanje ove godine u kolovozu, nije joj se žurilo, pa smo se mjesecima družile preko mailova, dok se napokon nismo upoznale ovo proljeće u ožujku. Jedva čekam vidjeti slike s vjenčanja!

 | Autor: Marko&Vanja wedding photography Marko&Vanja wedding photography

Gdje se mogu kupiti vaši komadi?

Isključivo na www.pompomlamd.com/shop

Po kojim cijenama se mogu nabaviti?

Cijene pompona se ovisno o dimenzijama kreću između 5 i 22 kune.

 | Autor: Marko&Vanja wedding photography Marko&Vanja wedding photography

Koji vam je najtraženiji komad?

Ovisno o sezoni, ali svakako su najljepši i najtraženiji oni najveći, promjera 50 cm, zbog svoje atraktivnosti.

Koji su planovi za dalje, namjeravate li krenuti u još neko područje?

Da! Idemo dalje s novim projektom isključivo za djeveruše, ali za sada pssst. Poslat ću vam sve čim krenemo sa najavama.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Marko&Vanja wedding photography

Komentari 0