Life&style
Make-over kuhinje

Pogledaj kako je bezlična smeđa kuhinja zasjala u novom ruhu - promjena je fantastična

  • Karlin se upustila u projekt obnove kuhinje, a sada želi ohrabriti i druge žene da se okušaju u ovom zaista isplativom izazovu
  • Uz pomoć tate i zaručnika obavila je nešto zahtjevnije poslove, ali i pokazala kako se jednostavnim i jeftinim potezima može zaista napraviti puno
  • Promjena boje kuhinjskih ormarića bila je pun pogodak koji je njezinu kuhinju učinio mnogo prozračnijom i svjetlijom (premda je prostorija bez prozora)

Iako funkcionalni, dotrajali trendovi u uređenju interijera  prošlih desetljeća ponekad nam zaista mogu pokvariti raspoloženje. Posebno se to odnosi na tamne, masivne, smeđe kuhinje koji zapravo zatvaraju prostor i čini ga manje prozračnim i optimističnim. Svijetle i pastelne nijanse trend su koji nije teško prihvatiti, a ako imaš još uvijek kvalitetni kuhinjski namještaj onda možeš i lako, poput Karlin Summer, svoju dotrajalu kuhinju pretvoriti u pravu oazu gdje ćeš rado ispijati jutarnju kavicu.

Možda vas zanima Prekrasno! Pogledaj kako je skromna kuhinja nakon renovacije zablistala u otvorenom konceptu Rubrika Life&style Life&style

Karlina kuhinja u domu iz 1925. godine zaista je vapila za obnovom. Uz sumornu boju kuhinjskih ormarića, podovi su bili presvučeni dotrajalim linoleumom, a vlasnici doma posebno se nisu sviđale i velike podne pločice koje su postavljene na zid.

Dotrajala kuhinja prije make-overa | Autor: Instgram/@karlinsummer Instgram/@karlinsummer Dotrajala kuhinja prije make-overa

''Imala sam namjeru obnoviti prostor i učiniti ga baš svojim pa se ova kuhinja kojoj je bilo potrebno puno ljubavi pokazala kao izvrstan kandidat'', rekla je Karlin.

6 pogrešaka koje obavezno treba izbjeći prilikom dizajniranja kuhinje otvorenog tipa, otkriva profesionalac

Iako je htjela svoj kuhinji dati prozračan i čist izgled, zaključila je kako sasvim bijele kuhinje previše nalikuju jedna na drugu pa je svoj prostor odlučila oplemeniti jedinstvenim idejama poput zlatnih detalja, zanimljivih oblika i odvažnih boja.

Zamijenila je dotrajale i nefunkcionalne aparate i bijelu tehniku, a onda je DIY make over kuhinje mogao početi! Uz pomoć zaručnika i svog oca bilo joj je potrebno nekoliko mjeseci da ostvari svoju ideju.

Gwyneth Paltrow pokazala svoju kuhinju, a jedan detalj je apsolutni favorit kojeg možeš kopirati i ti

Na zid kuhinje uz pomoć tate stavila je popularne bijele 'subway' pločice, dok je na pod postavila također bijele pločice u obliku heksagona.

''Zaista mi se svidjelo postavljanje pločica. Sviđa mi se i činjenica da mogu inspirirati i druge žene da se same okušaju u ovom poslu'', napomenula je Karlin koja je fuge među pločicama postavila u kontrastnoj tamnijoj boji pijeska. 

Velika, ali i jeftina te u izvedbi jednostavna promjena nastala je i na kuhinjskim ormarićima. Donje ormariće obojala je u mint zelenu boju dok je gornje ipak ostavila bijelima kako bi vizualno povećala prostor. Odlučila se i za ručkice te slavinu zlatnog sjaja. 

‘’Moja kuhinja da izgleda svijetlo i prozračno, a u njoj čak i nema prozora’’, porušila je Karlin nadajući se da će njezin projekt nadahnuti i druge da se upuste u DIY projekte renoviranja svog doma. 

‘’Upuštanje u ovakav projekt je već pola dobivene bitke, a uz put imate mnogo izvora gdje možete potražiti savjete’’, ohrabrila je mnoge Karlin. 

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0