- Uz šunku, jaja i mladi luk, jedno od najpopularnijih jela za Uskrs je - pinca, odnosno sirnica
- Iako tradicija sirnicu veže uz Dalmaciju i Istru, u posljednjih nekoliko godina ju volimo jesti diljem Hrvatske
- Zato mnoge pekarnice, čim se približi Uskrs, u svoju ponudu uvode upravo ovaj slatki kruh, a među prvima ove godine je to napravio Boogie Lab
- Pročitaj također: Najbolje tradicionalne hrvatske pince: Imamo 3 stara recepta za savršenu uskršnju slasticu
Od Uskrsa nas dijeli još otprilike mjesec dana pa slobodno možemo reći da već razmišljamo o svoj slasnoj hrani koja će se naći na našim uskršnjim stolovima. Bit će tu šunke, francuske salate, jaja, mladog luka, a kod mnogih će obavezna biti i - pinca, odnosno sirnica. Iako je ovaj slatki, aromatični kruh najviše karakterističan za područje Dalmacije, Istre i hrvatskog primorja, u posljednjih nekoliko godina se njegova popularnost proširila na cijelu Hrvatsku pa ju svi volimo jesti i u danima prije samog Uskrsa.
Tu popularnost, pinca duguje mnogim hrvatskim pekarnicama koje su ju, u razdoblju prije Uskrsa, počele uvrštavati u svoju ponudu. Baš kao što je slučaj s panettoneom u vrijeme Božića. Jedna od prvih koja je ove godine u ponudu uvela pincu je Boogie Lab.
Kako i dolikuje Boogieju koji svaku slasticu podigne na novi nivo, niti sada se ne radi o sasvim običnoj pinci. Naime, u pitanju je lagana i prozračna sourdough pinca koja je, kako kažu iz Boogie Laba, 'napumpana' aromama vanilije, citrusa, ruma, cimeta i rogača. Zaista nisu štedjeli na mirisima i okusima, a ni na vremenu uloženom u njenu izradu jer su za to potrebna čak četiri dana.
Ova slasna pinca, po cijeni od 23 eura za 500 grama, odmah je dostupna za kupnju putem Boogie Lab web shopa, u Boogie lokalima te u njihovim prijateljskim lokalima, a odlična je vijest da, ako naručiš tri pince odjednom, poklanjaju besplatnu poštarinu, a ako naručiš četiri, osim besplatne poštarine, u paketu te čekaju i uskršnji keksići od yuze i bergamota. Mislimo da bolje od ne može!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.