Life&style
Musli pločice s kikiriki maslacem i medom

Pločice od meda i kikiriki maslaca bez pečenja: proteinski slatkiš koji podsjeća na popularnu čokoladicu

  • Müsli pločice su suhe i dosadne? Ali, ne i ove sočne pločice od zobenih pahuljica s maslacem od kikirikija
  • Ova zdrava grickalica ne samo da je izvrsnog okusa - potrebna su ti samo tri sastojka da ju spraviš, a ne treba ti ni pećnica za to

Ako želimo pobijediti popodnevnu krizu i potrebu za nečim slatkim kao dodatnim izvorom energije, često se okrenemo kavi ili čokoladi. I jedno i drugo - kofein te velika količina šećera - daju kratkotrajnu injekciju energije, ali nakon kratkog vremena ista prestaje djelovati pa smo često još umornije i slabije se koncentriramo nego prije.

Bolji izbor je međuobrok koji je bogat proteinima. Naime, proteini nam daju energiju i drže nas sitima dulje od jednostavnih ugljikohidrata. Što kažeš, na primjer, na maslac od kikirikija, med i zobene pahuljice? Ne samo da su bogati proteinima, nego i zdravim masnoćama. A najbolje od svega: ukusne müsli pločice se pripremaju u tren oka. Potrebna su ti samo tri sastojka, a pločice ne treba ni peći.

Možda vas zanima Čokoladna torta s narančama bez brašna u mojem je domu hit otkako sam davno iskopala recept Uvijek gladne Mateje Rubrika Life&style Life&style

Sastojci za müsli pločice od meda i kikiriki maslaca:

• 240 g kremastog maslaca od kikirikija

• 180 g meda

• 700 g zobenih pahuljica

• ako želiš: müsli pločice mogu se oplemeniti i sastojcima kao što su nasjeckano suho voće, komadići čokolade ili orašasti plodovi – ovisno o tvom ukusu

 | Autor: Instagram @bunt.gesund Instagram @bunt.gesund Foto: Instagram @bunt.gesund

Priprema müsli pločica od meda i kikiriki maslaca:

1. Pomiješaj maslac od kikirikija i med u maloj tavi. Oboje grij na srednjoj vatri dok se potpuno ne sjedini.

2. Zatim makni smjesu s vatre i umiješaj zobene pahuljice. Ako želiš poboljšati okus müsli pločica, možeš dodati ekstra sastojke u ovom koraku. Ali, to nije nužno.

3. Tijesto oblikuj u pravokutnik i zagladi. Zatim izreži pločice u oblik i veličinu koja ti odgovara. Potom dobro pritisni pojedine pločice da ostanu kompaktne. 

4. Ohladi pločice na sobnu temperaturu prije nego što ih staviš prekrivene u hladnjak na sat vremena.

 | Autor: Instagram @asweetpeachef Instagram @asweetpeachef

Možda vas zanima Ovo je najfiniji čokoladni kolač od svih čokoladnih kolača, potvrdilo je glasanje Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @bunt.gesund
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    prekrasno