Life&style

Pleši kao da te nitko ne gleda: Top 6 najseksi scena koje ostavljaju bez daha

  • Svatko može naučiti plesati, samo se treba opustiti i prepustiti glazbi, a ove plesačice najbolje znaju kako to postići
  • Iz njihovih pokreta možeš naučiti kako zavesti plesom, a ujedno ćeš postati i vladarica svakog plesnog podija
  • Ne srami se svojih plesnih pokreta, već njima pokaži svoju ženstvenost i senzualnost

Ples je nešto čime često izražavamo osjećaje, bilo da smo uzbuđeni ili sretni. Ako se i ti možeš pohvaliti učestalim plesom ispred ogledala, vrijeme je da to umijeće preseliš na plesni podij. Znamo da plesanje pred drugima djeluje pomalo zastrašujuće, ali mi mislimo kako je došlo vrijeme da strah ostaviš sa strane i uz najbolje plesačice, naučiš kako se osloboditi i plesati do ranih jutarnjih sati (samo ne pred ogledalom). Zato ti donosimo šest filmskih scena u kojima su nas glumice očarale svojim pokretima, a čim ih pogledamo, dođe nam da zaplešemo s njima!

Jeste li za ples?

Kad je u pitanju Jennifer Lopez, vjerujemo da je svaki muškarac za ples. Kraljica plesnih pokreta, svoje je isklesano tijelo i savršene plesne pokrete pokazala u filmu ''Shall We Dance'', gdje joj je partner bio Richard Gere. Zavodljivim i senzualnim pokretima nije očarala samo Richarda već i gledatelje ispred malih ekrana. Ono na što Lopez stavlja naglasak u svom plesu jesu ženstvenost, nježnost i strastvenost. Plesni pokreti nisu brzi i energični, već na elegantan način pokazuju svu ljepotu latinoameričkog plesa. J.Lo plesom vodi ljubav, a to najbolje prikazuje sljedeća scena.

via GIPHY

Step Up

Ako voliš plesne filmove, onda ti je prvi Step Up sigurno ostao i najbolji. Unatoč tome što postoji nekoliko nastavaka ove franšize, istinski ljubitelji Step Upa nikada neće zaboraviti ljubavno-plesnu priču koju su utjelovili Jenna Dewan i Channing Tatum. Na audicijama za film bilo je jako teško pronaći glumicu koja će utjeloviti lik Nore, no čim se pojavila Jenna, svi su znali da je ona savršen izbor za ovu ulogu. Budući da je i u stvarnom životu profesionalna plesačica, nije joj bio problem naučiti zahtjevnu koreografiju. Unatoč tome što Nora u filmu pleše suvremeni ples/balet, Channing joj je u ulozi Tylera ipak uspio proširiti vidike jer je u njezinu plesnu rutinu ubacio malo svog streetstylea. Spoj klasike i hip-hopa bio je pun pogodak jer je na kraju stvorio nezaboravnu plesnu točku. Ako i ti poželiš s dečkom isprobati ove pokrete, samo gledaj Noru i Tylera.

via GIPHY

Honey

Ah, Jessica Alba može glumiti u 100 filmova, ali mi ćemo ju uvijek pamtiti kao skromnu i talentiranu plesačicu iz filma Honey. Alba nas je zavela seksi plesom i savršenim trbušnim mišićima, a vjerujemo da je puno cura nakon tog filma odlučilo upisati plesni tečaj. Mnoge će se složiti da je među najboljim scenama iz filma ona kad Honey zapleše u video-spotu jer njezin seksi stil i precizni pokreti toliko dođu do izražaja, da već na svom prvom nastupu preuzima mjesto glavne koreografkinje. 

via GIPHY

Dirty Dancing

Možemo li uopće govoriti o plesnim scenama, a da pritom ne spomenemo Baby? Iako je Baby slatka, simpatična i vrckava, kada glazba krene, pretvara se u strastvenu plesačicu koja se ne libi pokazati senzualnost svojih pokreta. Možda njihov ples na prvu djeluje jednostavno (u usporedbi sa svime što plesači danas rade), ali u to je vrijeme bio potpuno revolucionaran. Sve su žene htjele biti Baby i imati plesnog instruktora kao što je Johnny. A na odmet nije bila ni fantastična kemija koja je jednostavno prštala između Patricka Swayzeja i Jennifer Grey. Ako su prethodni pokreti bili prekomplicirani za tebe, uz Baby i Johnnyja možeš naučiti kako krenuti od osnova pa će uskoro i tebe dečko dizati u zrak!

via GIPHY

Flashdance

Upozoravamo, ovi su plesni pokreti ipak za malo iskusnije! Nezaboravna Alex (Jennifer Beals) u ovom je filmu svima nama dala važnu pouku, a to je da od svojih snova nikad ne trebamo odustati. Iako nije imala plesno obrazovanje, nego je samouka, njezin talent, rad i trud doveli su ju do onog što je cijeli život željela. Pred komisijom plesnog konzervatorija morala je suspregnuti sve svoje strahove i odraditi plesnu audiciju najbolje što zna. Tu smo vidjeli špagu u zraku, piruete, elemente suvremenog plesa i mnogo toga što prosječna plesačica ne može napraviti. Zato kapa dole za Jennifer, a mi ćemo se za početak ipak držati nekih jednostavnijih pokreta.

via GIPHY

Step Up 2

Za razliku od originala, koji nije toliko naglašavao seksepil, drugi je nastavak prštao njime. Posebno nam se urezala u pamćenje scena kada Andie i ostale cure na kiši izvode svoju koreografiju. Iako su tu i druge plesačice rasturile, mi jednostavno nismo mogle skinuti oči s Andie i njezinih pokreta kukovima i trbuhom. Unatoč tome što filmom dominira hip-hop stil, ona je na trenutak ubacila i nekoliko elemenata trbušnog plesa te time izmamila uzdahe brojnih gledatelja. Budući da scena njihovog zadnjeg plesa ima 3,8 milijuna pregleda na YouTubeu, vjerujemo da nismo jedine taj dio premotavale.

via GIPHY

Filmskim je scenama došao kraj, no plesna se priča nastavlja jer mi imamo jedan zabavan Tour de Franck plesni izazov! U njega smo uključili čak troje influencera, koji su imali samo jedan zadatak - snaći se u koreografiji naše instruktorice. Ako te zanima kako su Martina, Borna i Silvije to izveli i tko je izdominirao na plesnom podiju, predlažemo da baciš oko i uho na video:

 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: Screenshot/YouTube, Avto Oqruashvili

Komentari 0