Life&style

Plesačica sa Severinine turneje otkriva koji je njezin najveći izazov

  • Naizgled različiti, sportaš, kvizaš i plesačica imaju jednu zajedničku stvar - svi su sudionici natjecanja Tour de Franck
  • Kvizaš Silvije Pleština u jednom od izazova bit će "s druge strane" i odgovarati na naša pitanja, plesačica Martina Vuletić imat će malu prednost u plesnom izazovu, dok osobnom treneru Borni Butijeru predviđamo pobjedu u guranju automobila
  • "Nadam se da ću ja odnijeti pobjedu, ali pokušavam je ne predviđati. Neka igre započnu!"

Što ti prvo pada na pamet kad kažemo riječi sportaš, kvizaš i plesačica? Nama Tour de Franck, natjecanje u kojem će svoju snagu, izdržljivost i znanje odmjeriti profesionalni sastavljač kvizova i digitalni marketingaš Silvije Pleština, plesačica i koreografkinja Martina Vuletić te osobni trener i fitness influencer Borna Butijer. Tour de Franck sastoji se od tri izazova - smart challengea, energy challengea i protein challengea. Smart challenge je kviz znanja i brzine od 10 pitanja zabavnog karaktera, u energy challengeu kandidati pokušavaju pratiti korake plesne instruktorice, dok će u protein challengeu gurati automobil po poligonu s čunjevima. Upoznaj kandidate u nastavku teksta: 

 | Autor: miss7 miss7

Silvije Pleština

Silvije Pleština profesionalni je sastavljač kvizova, digitalni marketingaš, ponekad i traveler kojemu je, kao i u marketingu, njegovih 4P svetinja - putovanja, pop kultura, pojist, popit (i cura naravno). 'Sveznajući' 32-godišnjak iz Zagreba osvojio nas je svojim cool zanimanjem - već sedmu sezonu dio je ekipe autora pitanja za "Potjeru", jednog od najdugotrajnijih i najgledanijih domaćih kvizova. Do sada je napisao i poslao preko 13 tisuća pitanja, a sudjelovao je samo na kvizu "Tko želi biti milijunaš?" na kojemu je osvojio 250 tisuća kuna u dobi od samo 19 godina. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Silv(ij)e Plestina (@plestigram) on

Simpatični kvizaš kao svoju najveću manu ističe to što je samokritičan, a najviše voli prepoznati svoje osobine u drugim ljudima. Ne podnosi škrtost, šovinizam i lijenost, dok ga posebno vesele putovanja, dugo kuhana pašticada, semifreddo, masaža, mamin crni rižot, odlazak u kino, satira, dobra utakmica, knjiga ili serija... Pitali smo ga kako se priprema za sudjelovanje u Tour de Francku te kome predviđa pobjedu: 

"Trebao bih ponoviti plesne korake koje sam nekad davno učio, iako se bojim da mi ni to neće pomoći. Ne opterećujem se time tko će pobijediti, došao sam se zabaviti. Ja sam od one Coubertinove - 'Važno je sudjelovati, ne pobijediti'. Ipak, nadam se pobjedi!"

Martina Vuletić 

Martina Vuletić je 25-godišnja studentica, plesačica, koreografkinja, povremena glumica i model iz zagrebačke Dubrave. Uz pozornicu, kameru, pokret i glazbu voli druženja, hranu, humor, iskrenost i poštovanje. Ne voli besmislene razgovore, trošenje vremena na gluposti, trčanje i komarce. U šali voli reći da nije ona odabrala ples, nego je on odabrao nju. Točnije, odabrala ga je njena majka kad ju je sa samo četiri godine upisala na folklor pa se to iz ljubavi nastavilo sve do danas, samo ga je ona stilski izmijenila i moderirala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Martina Vuletić (@vule2209) on

Martinin najveći izazov je briga za tijelo, a kao najveću manu ističe to što ne zna reći "ne" za nešto što joj nije ugodno i što se ne zna izboriti za sebe bez pogovora.  Otkrila nam je i kako se priprema za sudjelovanje u natjecanju: 

"Za Tour de Franck se pripremam valjda cijeli život - ha, ha! Za ples se ne bojim, guranje auta mi se čini teško, ali relativno izvedivo. Međutim, stvarno nikada nisam sudjelovala na kvizu pa ponavljam neka opća znanja. Nadam se da ću ja odnijeti pobjedu, ali pokušavam je ne predviđati. Neka igre započnu!"

Borna Butijer

Borna Butijer je osobni trener i fitness influencer konavoskih i dubrovačkih korijena rođen u Zagrebu prije (skoro!) 24 godine. Živi u rodnome gradu, a veliki je ljubitelj tjelovježbe i FIFA-e. Ovaj entuzijastični sportaš student je Kineziološkog fakulteta, a ljubav prema sportu pripisuje svojoj sportskoj obitelji. Naime, majka mu se bavila rukometom, a otac košarkom i, kako kaže, bili su prilično dobri u tome pa se i njemu dogodio sportski "klik". Do sada se okušao u nogometu i rukometu, no većinu vremena ipak je posvetio nogometu kojega intenzivno igra i prati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borna Butijer | Osobni trener (@bornabutijer5) on

Borna nam je priznao da je slab na pizzu i kebab te otkrio da se od drugih fitness influencera razlikuje po tome što je svojim sadržajem orijentiran prvenstveno svoje pratitelje, a ne na sebe. Kroz svoj rad planira educirati ljude i potaknuti ih na promjenu životnog stila. Pitali smo ga i kako se priprema za Tour de Franck:

"Budući da sam nositelj fizički najizazovnijeg challengea, pokušavam to odigrati na 'svježinu'. Dobro jedem, odmaram, skupljam energiju i nadam se najboljem mogućem ishodu. Što se tiče ostalih izazova, u plesu ću vjerojatno biti na posljednjem mjestu, a na kvizu mi se možda i posreći. Ipak, kao pravi sportaš vjerujem u svoju pobjedu!" 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: miss7

Komentari 0