Life&style

Platili su 177 tisuća kuna za ime svog djeteta?!

Noella Grace – to je ime koštalo 29.000 dolara (preračunato u kune to je nešto više od 177.000 kunića – prava sitnica!). Ne vjeruješ? I mi smo jedva povjerovale – jedan bračni par iz SAD-a doista je toliko platio za ime svog djeteta

Ali oni nisu jedini! Takozvana „tvrtka za savjetovanje roditelja“ obećava da će pronaći savršeno ime za potomka: to će ime kasnije povećati šanse za poslovnu karijeru, dobro će zvučati i kad se napiše lijepo će izgledati. Osim toga, savršeno će se u uklopiti u obiteljsku povijest, moći će se lako izgovoriti u tuzemstvu i inozemstvu, imat će zanimljivu povijest – i nadasve će biti jedinstveno! 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Takva savjetovanja nude se i u Europi – primjerice, u Švicarskoj ima tvrtka „Erfolgswelle“ (u slobodnom prijevodu: „Val uspjeha“). Želi li netko da ime potomka (i sam potomak) zajaše na valu uspjeha, mora za to izdvojiti između 25.000 i 30.000 eura! Uz ime se dobije i jedinstvena izmišljena povijest imena  (što to ime zapravo znači) – tako da ponosni vlasnik imena kasnije uvijek ima neku pričicu na lageru za čavrljanje. Švicarska tvrtka u svom oglasu kaže da je uložena svota „investicija za budućnost djeteta“. 

Možda vas zanima Imena za djevojčice koja krademo od kraljevskih obitelji Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ta imena povećavaju šansu za uspješnu karijeru 

Osobito se pridaje veliko značenje na kasnije prilike za uspješnom poslovnom karijerom – koje obećava određeno ime. Naime, istraživanja pokazuju: ljudi s kratkim imenima su uspješniji! Ime s jednim ili dva sloga znači efikasnost i jasnoću – i to dobro dođe u poslovnom svijetu. Što je kraće ime djeteta, veće su šanse za bolju plaću u budućnosti! 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0