Life&style

Imena za djevojčice koja krademo od kraljevskih obitelji

Ako planiraš svoju kćer tretirati kao princezu, zašto joj onda ne bi dala plemićko ime?

Ako si stvarno pomišljala na takvo što, onda možeš pronaći ime za svoju bebu među imenima europskih kraljevskih obitelji. Plemići često biraju tradicionalna imena, ali nađe se i pokoje iznenađenje. 

Charlotte/Šarlota 

U Hrvatskoj je to rijetko ime (ima ih tek tridesetak), a naša inačica je još i Karolina. Inače je Charlotta ime kćeri vojvode o vojvotkinje od Cambridgea. Korijen je u imenu Charles (iz francuskog jezika) i u tom se obliku koristi od 1600. godine u Britaniji. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Amalia

Ime Amalia dolazi iz njemačkog jezika: „amal“ – što znači „rad“. Nije baš najromantičnije značenje, ali Amalia se zove poznata britanska plemkinja Windsor, a tu je i princeza Amalia - kćer luksemburškog prica Felixa i princeze Claire. Varijante su još Amelia i Amelie. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Alexia

Nizozemska kraljevska obitelj očito voli imena koja počinju slovom „A“. Sestre princeze Ariane zovu se prinecaza Catharina-Amalia te princeza Alexia. Ime Alexia je francusko i englesko ime izvedeno iz imena Alexis. Znači „branitelj“ ili „pomagač“. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Možda vas zanima 11 stranih imena za djecu koja odmah prisvajamo Rubrika Life&style Life&style

Estelle 

Princeza Estelle iz Švedske svijetla je zvijezda svoje zemlje. Doslovno, njeno ime dolazi od riječi „stella“, latinske riječi koja znači „zvijezda“. Kod nas ime Stela nije toliko rijetko – idealno je za male princeze koje će obasjati naše živote! 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Leonor(a)

Ime Leonor je španjolska i portugalska verzija imena Eleanor. To je jedno od najpopularnijih imena u Portugalu, a i ime je buduće vladarice Španjolske, princeze Leonore. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0